21. TKG Programına Rusya Federasyonu'nun Tataristan Özerk Cumhuriyeti'nden  katılan BULAT GATİN (sağ başta) eşi ile birlikte TÜRKSOY temsilcisi ELÇİN GAFFARLI (sol başta) ve eşini başkent Kazan'da Bayram yemeğinde konuk etmekten memnun oldu.

TÜRKSOY'da Azerbaycan ülke temsilcisi olarak görev yapan Elçin Gafarlı eşi ile birlikte Ramazan Bayramı tatillinden yararlanarak Tataristan'ı ziyaret ettiği sırada, 21. TKG programı nedeniyle Ankara'da tanıştığı BULAT GATİN' ile görüştü.

6 Haziran 2019 Perşembe akşamıı başkant Kazan'da gerçekleşen akşam yemeğine Tataristan Türkiye Dostluk Derneği Başkanı Firdevs Devbaş ve eşi de katıldı. 

ELÇİN GAFFARLI 21. TKG programı kapsamında, 2 Mayıs 2019 Perşembe günü TOBB İkiz Kulelerde düzenlenen toplantıda TÜRKSOY'u tanıtran bir sunum yapmış, kurumun faaliyetlerini anlatmış ve konukların sorularaını yanıtlamıştı.

Oturum sırasında grup üyeleri ile dostluk kuran TÜRKSOY temsilcisi aynı gün Ankara Ticaret Borsası tarafından heyet onuruna verilen akşam yemeğine de katılmıştı.

ATB'nin  ev sahipliğinde gerçekleşen yemek davetinde BULAT GATİN (solda)  TÜRKSOY temsilcisi ELÇİN GAFFARLI (ayakta, soldan 2.), ile yakından ilgilenmişti.

Değerli arkadaşımız BULAT GATİN'e TKG grubuna vermiş olduğu destek nedeniyle teşekkür ediyoruz.

21. TKG üyesi BULAT GATİN (soldan 2.) 25 Mayıs 2019 Cumartesi akşamı yedinci kez düzenlenen Cumhuriyet İftarı'na katıldı.   

Rubin-Kazan Futbol Takımı’nın stadyumu olan Kazan-Arena Stadyumu’nda düzenlenen iftar yemeğine 15 bin kişi katıldı. İftar yeemeği için 1,3 ton pirinç, 15 bin çak-çak taatlısı, 600 kilo şeker, 600 kilo salam gibi gıda ürünleri satın alındı. Cumhuriyet İftarı’nın düzenlenmesine 1158 gönüllü yardımcı oldu.

İftar, Tataristan Müftülüğü, Kazan-Arena Stadyumu Kurumu ve Rusya Müslüman İşadamları Derneği iş birliğiyle düzenlendi. Geçen sene Kazan Tenis Akademisi'nde düzenlenen "Cumhuriyet İftarı"na yaklaşık 10 bin kişi katılmıştı.

Türk Tatar haber portalında yayınlanan Cumhuriyet İftarı haberine ve farklı fotoğraflara bu linkten ulaşmak mümkündür.

TRT Avaz haber portalında yayınlanan iftar sofrası haberine ulaşaki çin bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

Yeni Asır gazetesinde yayınlanan fotoğraflı iftar haberine bu linkten ulaşılmaktadır.

TOBB tarafından düzenlenen 21. Türkçe Konuşan Girşimciler Programı'na  Tataristan'dan katılan BULAT GATİN  toz boya ve gümüş metal alaşımlar şirketlerinin bayiliğini yapmaktadır.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından, Balkanlar, Kafkasya, Orta Doğu ve Orta Asya vb bölge ülkelerinde yaşayan ve Türkçe konuşan girişimcilere TOBB'un  tanıtılması ve Türkiye ile ticari bağlarının güçlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla 28 Nisan-11 Mayıs 2019 tarihleri arasında Ankara, Adana, Mersin ve İstanbul illerinde düzenlenen 21. TKG  programına 16 ülkeden Dışişleri Bakanlığı dış temsilcilikleri aracılığıyla belirlenen 47 katılımcı iştirak etmiştir.