21. TKG programına İran'ın Urimiye kentinden katılan ELNAZ ENTEZAR (solda),  20. TKG programı katılımcısı ve hemşehrisi ZOHREH ROSTAMI (sağda) ile birlikte,10-13 Mayıs 2019 tarihklkeri arasında başta Galata Kulesi ve Kapalı Çarşı olmak üzere  İstanbul'un tarihi ve turistik yerlerini gezerken renkli anlar paylaştı.  

20. TKG programı üyesi ZOHREH ROSTAMI programın istanbul bölümüne katılarak, grup üyeleri ile tanışmış ve İran'dan gelen 21. TKG heyeti ile yakından ilgilenmiştir. 

TOBB tarafından Ankara,  Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve İstanbul'da düzenlenen 20. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı üyesi ZOHREH ROSTAMI Urimiye’de bulunan fabrikalarda dorse, dingil ve yedek parça üretimi yapan aile şirketinde üst düzey yönetici olarak görev yapmaktadırlar. Başkent Tahran’da  şatış sonrası hizmet sunan mağaza ve servis alanı işletmektedir. Şirket İran pazarında dorse-dingil sektörünün yarısına hakimdir.  Şirketin Mersin’de  yedek parça fabrikası bulunmaktadır. Grup yakın zamanlarda  İstanbul’da da bir şirket kurmuş bulunmaktadır. Urimiye Ticaret ve Sanayi Odası Üyesidir.  

İranlı hemşehrilerin İstanbul izlenimlerine ait farklı fotoğraflara ulaşmak için 20. TKG programı katılımcıısı ZOHREH ROSTAMI'nin facebook sayfasına ait bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir. 

TOBB tarafından Ankara, Adana, Mersin ve İstanbul'da düzenlenen 21. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na katılan ELNAZ ENTEZAR, konserve, salça, meyve suyu, sos, meyve kompostosu, turşun, zeytin ve bal üretimi yapan aile şirketinde dış ticaretten sorumlu üst düzey yöneticidir. Urimiye Ticaret ve Sanayi Odası üyesidir. Aynı zamanda üniversitede ekonomi kürsüsünde öğretim görevlisi olarak da görev yapmaktadır.

21. TKG programı katılımcısı ELNAZ ENTEZAR'nin facebook sayfasına ait bu linkten de iki arkadaşın İstanbul gezisine ait farklı fotoğraflara ulaşmak mümkündür.

İran'dan 10. TKG  üyesi HOSSEİN MEHRDAD ARIAN (solda) yarı zamanlı olarak İzmir'e yerleşmeye kararı veren14. TKG programı katılımcısı MOHAMMAD HASSAN SHEIK SHARBAFAN (sağda) ile yakından ilgilenddi ve deneyimlerini paylaştı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Beypazarı ve İstanbul'da düzenlenen  10. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na  başkent Tahran'da katılan HOSSEİN MEHRDAD ARIAN temizlik makineleri ithalatı  yapan şirket sahibidir. Ege Bölgesinde İzmir yakınlarında üretim yapan makine üreticilerinin temsilciliğini yapmaktadır. İran Ticaret Sanayi ve Madenler Odası üyesidir. Yarı zamanlı olarak İzmir'e yaşamaktadır. Ege Bölgesi İran İşbirliği Derneği'ni kurmuştur. 

TOBB tarafından Ankara, Afyonkarahisar, Denizli ve İstanbul'da düzenlenen 14. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na İran'ın başkenti tahran'dan katılan ve 500. TKG Üyesi olarak tescil edilen MOHAMMAD HASSAN SHEIK SHARBAFAN inşaat malzemeleri ve seramik ürünleri toptan ticareti yapan şirket sahibidir. İran Ticaret Odası ve Ege Bölgesi-İran İşbirliği Derneği üyesidir.