Kosova'dan 4. TKG programı heyet başkanı ŞARIK CİBO (sağda) ve 1. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı  ADNAN FUSHA (solda) ortak  bir proje başlatmanın heyecanını paylaşıyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından  Ankara, Nevşehir, Kayseri ve İstanbul illerinde düzenlenen 4. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'nın heyet başkanlığı görevini üstlenen ŞARIK CİBO, Kosova'nın ağırlıklı olarak Türkçe konuşulan  Prizren şehrinde yaşamaktadır. İş elbiseleri ticareti, inşaat sektöründe faaliyet göstermektedir.  Asma tavan, bina iç dekorasyonu ve ,dış cephe kaplamaları ve dekorasyonları,  profil imalatları, UD,CD,UV alçıpan,dış fasadalar işleri yapmaktadır. Bu kapsamda gerekli malzemelerin üretimini de yapmaktadır. Ayrıca PROTEX  adlı şirketi ile, Arnavutluk'ta iş elbiseleri ve iş ayakkabıları üreten İtalyan kökenli Cofra şirketinin Kosova bayisi olarak çalışmaktadır. 

TOBB tarafından düzenlenen 1. TKG Programı'na Kosova'dan katılan ADNAN FUSHA  gıda üretim şirketinde yönetici olarak uzun süre çalıştıktan sonra profesyonel işlerinden emekli olunca, eşi ve dostları ile birlikte gezilere katılarak, renkli anılar biriktirmektedir. 

Kosova'dan 15. TKG üyesi SEBAHEDİN VİTAKU (sağda) İstanbul Esenler Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında bu yıl onucu kez düzenlenen Barış Ekmeği  Festivali'ne katılan oğluna eşlik etti.  

Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen 10. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali'nde "Gönül Coğrafyamızın Çocukları" hep birlikte "Barış Ekmeğ"'ni pişirdiler. Dünya çocukları, pişirdikleri Barış Ekmeği'ni barış mesajları içeren mektupla birlikte dünya liderlerine gönderdiler.   23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda 10. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali’ne ev sahipliği yapan Esenler Belediyesi, "Dünyanın Geleceği Esenler'de. Barış Ekmeğini Esenler’de Pişiriyoruz" sloganıyla Endonezya, Bosna Hersek, Kosova, Sudan, Pakistan, Azerbaycan, Arnavutluk, Filistin, Doğu Türkistan, Afganistan ve Türkiye'den 85 çocuğu bir araya getirdi. "Dünya'nın Geleceği Çocuklar", "Barış Ekmeği" ile tüm dünyaya bir kez daha barış ve kardeşlik mesajları verdiler.

Barış Ekmeği Festivali hakkında ayrıntılı bilgilere bu linkten ulaşmak mümkündür.

15. TKG Üyesi SEBAHEDİN VİTAKU'nun oğlu  AJAS VİTAKU  festivale katılan çocuklar arasında güzel Türkçesi ile öne çıktı.  Müzik  ile de ilgilenen AJAS, Mayıs ayında  Karadağ'ın Tivas kentinde yapılan Uluslararası Gitar Yarışmasında ikinci oldu.

CNN Türk haber portalında yayınlanan  Barış Ekmeği Festivali  haberine bu linkten ulaşılmaktadır.

Haberler Com sitesinde yayınlanan habere bu linkten ulaşmak mümkündür.

TOBB tarafından Ankara, Malatya, Gazianteop ve İstanbul illerinde  düzenlenen 15. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Kosova temsilcisi olarak katılan SEBAHEDİN VİTAKU tekstil, ayakkabı ve gıda sektöründe faaliyet gösteren şirket sahibidir.

15. TKG Üyesi SEBAHEDİN VİTAKU'nun Barış Ekmeği Festivali izlenimlerine ait farklı fotoğraflara bu linkten ulaşmak mümkündür.

19. TKG programı katılımccısı FURKAN ERGÜLER (ortada) Kosova Demokrat Türk Partisi (KDTP) tarafından başlatılan "Adil, tarafsız, şeffaf bir seçim için" düzenlenen imza kampanyasında görev üstlendi. 

TOBB tarafından Ankara, Polatlı, Gebze, Kocaeli ve İstanbul'da düzenlenen 19. Türkçe Konuşan Girişimciler  Programı katılımcısı FURKAN ERGÜLER  A.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunudur. 

Republic of Kosovo Assembly'de Meclis Başkan Vekili Danışmanı olarak görev yapmaktadır. Prizren Esnaf  İşadamları Derneği  Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. Ofis mobilyası ve okul mobilyası ticareti yapan şirket sahibidir. Ayrıca  Prizren şehrinde kafe restoran işletmektedir. Turizm ve organizasyon firması sahibidir.