10. TKG programına Batı Trakya temsilcisi olarak katılan EROL AMET (ortada) 16-18 Mart 2019 tarihlerinde Yunanistan'ın başkenti Atina'da düzenlenen 6. Food Excpo Greece Gıda Fuarında stant kurarak, ürün tanıtımı yaptı.

Food Expo Greece,  6. Gıda ve İçecek Fuarı Metropolitan Expo Atina'da onbiri  Türk şirketi olmak üzere, 1.300 üretici firmanın katılımıyla 50 000 m2'lik alanda  düzenlenmiştir. Fuara yetmişbin profesyonel ziyaretçi katılarak, markaları ve üürnleri incelemiştir. 

6. Food Expo Greece hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

10. TKG programına Yunanistan'da Türk şehri Gümülcine'den katılan EROL AMET (solda)  Bursa Uludağ Üniversitesi Gıda Mühendisği bölümü mezunudur.  Yoğurt, ayran, peynir, tereyağı vb süt ürünleri üretimi yapan şirket sahibidir. Gümülcine Sanayi Odası üyesidir.

EROL AMET'in stant kurarak katıldığı Food Expo  Fuarı izlenimlerine ait farklı fotoğraflarına ulaşmak için arkadaşımızın facebook sayfasının bu linkinin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

10. TKG programına Afganistan'dan katılan JAMSHİD SAEEDİ (solda) dönem arkadaşı İran'dan  HOSSEIN MEHRDAD ARIAN'ı (sağda) ailesi ile birlikte yaşamakta olduğu İzmir'de ziyaret etti. 

TOBB tarafından Ankara, Beypazarı ve İstanbul'da düzenlenen 10. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na katılan JAMSHİD SAEEDİ inşaat yapımı, strafor üretimi, alüminyum ve pvc pencere-kapı üretimi konularında  faaliyet gösteren şirket sahibidir. Bir süredir ailesini Antalya kentine yerleştirmiştir. Kendisi  de yarı zamanlı olarakk Türkiye'de yaşamaktadır.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 10. TKG programına İran'ın başkenti Tahran'da katılan HOSSEİN MEHRDAD ARIAN temizlik makineleri ithalatı  yapan şirket sahibidir. Ege Bölgesinde İzmir yakınlarında  üretim yapan makine üreticilerinin temsilciliğini yapmaktadır. İran Ticaret Sanayi ve Madenler Odası üyesidir. Yarı zamanlı olarak İzmir'e yaşamaktadır. Ege Bölgesi İran İşbirliği Derneği'ni kurmuştur. 

TEMİRLAN SARLYKBEK UULU (solda)  başkent Ankara'da bulunduğu sırada, 18 Haziran 2019 Salı günü Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı MANSUR YAVAŞ'ı ziyaret  ederek, "Manas Detanı" kitabı ile Kırgız kalpağı armağan etti.  

TOBB tarafından Ankara, Beypazarı ve İstanbul'da düzenlenen 10. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'den katılan TEMİRLAN SARLYKBEK UULU toplu yemek üretimi, mobilya sektöründe fason imalat yapan ve bilgisayar kursu ile dil kursları düzenleyen şirketler sahibidir. 

TEMİRLAN SARLYKBEK UULU geliştirmiş olduğu Kozu Grill markası ile ABD’de bayilik vermiştir. Dağ oteli ile turizm işletmeciliği yapmaktadır. Türk ortağı ile Kırgızistan'da beton üretim tesisi kurmuştur. Temsilcilik alarak, Bişkek'te  ev tekstili alanında Türkiye'nin önde gelen markası  "Özdilek" mağazası açmıştır.

Ankara'da Hacettpe Üniversitesi Felsefe Bölümü'nü bitiren 10. TKG üyesi TEMİRLAN SARLYKBEK UULU Siyasal Bİlgiler Fakültesi'nde Yüksek Llsans yapmıştır. Ünlü Manas Destanı'nı kısaltarak Türkçe, ingillizce ve Ruca olarak aynı kitapta 3 dilde ve  resimli olarak yayınlamıştır.