20. TKG programına Gürcistan temsilcisi olarak katılan ENVER VARSHALOMİDZE (sağda)  2019 yılı Mart ayının son haftasında, Caterpillar şirketi tarafından  Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentinde düzenlenen  iş makineleri tanıtım programına  katılarak, son nesil iş makinelerinin teknik özelliklerini yakından inceledi.

Bölge ülkelerindeki Caterpillar  bayilerinde çalışmakta olan satış elemanları birlikte eğitim programına katılan ENVER VARSHALOMİDZE iş makineleri sektöründeki son gelişmeleri öğrenmekten memnun oldu.

 

20. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı üyesi ENVER VARSHALOMİDZE, Karadeniz kıyısındaki Batum şehrinde yaşamaktadıor ve Ortadoğu Teknik Üniversitesinden mezun olduktan sonra Caterpillar şirketinin  Gürcistan temislciliğini yapmakta olan Borusan şirketinde satış temsilcisi olarak görev yapmaktadır. 

20. TKG programına Arnavutluk'tan katılan ENİ SERBO Alman kurumlarının desteği ile düzenlenen "Yenilikçi İş Fikirleri" projesi kapsamında  27 Mayıs 2019 Pazartesi günü düzenlenen toplantıda katılımcı gençlere  Fransa'da ve  ABD'de  gerçekleştirdiği eğitim ve iş deneyimi ile  ve başkent Tiran'daki aile otelindeki üst düzey  yöneticiliği konularındaki deneyimlerini paylaştı.

IDEA  Make in Albania programı hakkkında ayrıntılı bilgilere bu linkten ulaşmak mümkündür.

20. TKG üyesi ENİ XHEKO'nun "Make it in Albania" çalıştayı izlenimlerine ait farklı fotoğraflara ulaşmak için arkadaşımızın facebook sayfasının bu inkinin ziyaret edilmesi önerilmektedir. 

TOBB  tarafından düzenlenen 20. TKG programının Ankara ve İstanbul bölümlerine katılan ENİ SERBO başkent Tiran'da otel, lokanta ve SPA merkezinden oluşan Xheko Imperial adlı aileişleetmesi turistik tesisin üst düzey yöneticisidir. Tiran Ticaret Odası ve Arnavutluk Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası üyesidir.

Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu - GİZ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH), uluslararası işbirliği hizmetleri alanında Almanya’nın lider kurumudur. GİZ’i görevlendiren kurumların başında, Alman Federal Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) gelmektedir. Daha önce Alman Teknik İşbirliği Kurumu (GTZ) olarak anılan kurum, GTZ, Alman Kalkınma Hizmetleri Kurumu (DED) ve Alman Uluslararası İleri Eğitim ve Kalkınma (InWent) kurumlarının birleşmesi ile 1 Ocak 2011 tarihi itibariyle GİZ olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Halihazırda 120’den fazla ülkede faaliyet gösteren federal bir kurum olarak, sürdürülebilir kalkınmaya yönelik uluslararası işbirliği alanında dünyanın her yerinde yaşamaya değer bir geleceğin şekillendirilmesine yönelik uğraş vermektedir.

GİZ Arnavutluk'un ekeonomisine istihdam, büyüme ve ilerleme sağlayacak projelerin yaşama geçirilmesi için  destek programları sunmaktadır. 

GİZ tarafından desteklenen "Make it in Albania" adlı  projenin ayrıntılarına ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.

20. TKG programına Tacikistan'dan katılan PARVINA SAYFULLOEVA (sağda) 16-18 Mart 2019 tarihleri arasında Çin'in Şantung eyaletinin batısında önemli bir ekonomik, politik ve  kültürel merkez olan Jinan şehrini ziyaret etti ve iş görüşmeleri yaptı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 20. TKG programı katılımcısı PARVİNA SAYFULLOEVA çikolata ve şekerleme üreten şirkette üst düzey yöneticidir. Tacikistan Genç İşadamları Derneği ve Tacikistan SABO Vakfı üyesidir.