TOBB Başkanı M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU (sağdan 2.) Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'da 17 Mayıs 2019 Perşembe günü düzenlenen Türk Ticaret ve Sanayi Odası Tüzüğü'nün imza törenine katıldı.

Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'da Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TTSO) kurulmasını öngören tüzük imzalandı. ​
Türk Konseyi ile Kazakistan Ulusal Girişimciler Odası "Atameken" iş birliğiyle Astana Ekonomik Forumu çerçevesinde yapılan imza törenine Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Kazakistan Başbakanı Askar Mamin, Kazakistan Ulusal Girişimciler Odası "Atameken" Başkanı Ablay Mırzahmetov katıldı.
TTSO Tüzüğü Hisarcıklıoğlu, Mırzahmetov, Kırgızistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Nurlan Musuraliyev ve Azerbaycan Ulusal Girişimciler Konfederasyonu Başkanı Mamed Musayev tarafından imzalandı. 
 
TOBB web sayfasında yayınlanan haberin ayrıntılarına ve farklı fotoğraflara ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.
 
Atameken web sayfasında yayınlanan fotoğraflı habere bu linkten ulaşılmaktadır.

TOBB Başkanı imza töreninde yaptığı konuşmada, Kazakistan'ın Avrasya ve Türk coğrafyasının kalbi olduğunu belirterek, "Anadolu coğrafyasının mayası geçmişte bu coğrafyadan gelen alimlerin eliyle yoğrulmuştur. Dolayısıyla Kazakistan bizlerin ata yurdumuz" dedi.

Kurucu Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in "Türk dünyasının aksakalı" olduğuna işaret eden Hisarcıklıoğlu, "Nazarbayev'in liderliğinde Kazakistan'ın gösterdiği gelişmeler bizi sevindirmekte, gururlandırmaktadır. O'nun vizyoner liderliği sadece Kazakistan için değil bölgemiz ve Türk dünyası için büyük bir şanstır." şeklinde konuştu.

 

TOBB web sayfasında yayınlanan haberin ayrıntılarına ve farklı fotoğraflara ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.


Dünya Gazetesinde yayınlanan fotoğraflı habere bu linkten ulaşılmaktadır.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu (solda), Kazakistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ablay Myrzahmedov (ortada) ile biraraya geldi.

TOBB Başkanı M. RİFAT HİSARCIKLIOĞLU mevkidaşına  bir armağan sundu.

17 Mayıs 2019 Perşembe günü Nur Sultan’daki görüşmede Türk-Kazak Ticaret ve Sanayi Odası Forumuna ilişkin konular ele alındı.​

TOBB web sayfasında yayınlanan habere bu linkten ulaşmak mümkündür.