14. TKG programına Kırım'ı temsilen katılan ÖMER ASLAN KIRIMLI  Harvard Üniversitesi Business School bünyesinde doktora sonrası yöneticiler için düzenlenen üst düzey eğitim programı ile Harvard Kennedy School bünyesindeki "Liderlik" programını başarıyla tamamlayarak, iki bölümden birden diploma almaya hak kazandı. 

Rusya Federasyonu'nun o tarihlerde Ukrayna'nın Özerk Cumhuriyeti olan Kırım'ı ilhak etmesi sonrasında; Ukrayna Bakanlar Kurulu, 2015 yılının Mayıs ayında kabul ettiği kararla Kırım’dan Sorumlu Devlet Ajansı Başkanlığına ASLAN ÖMER KIRIMLI’yı atamıştı.

Bu konuda TKG web sayfasında yayınlanan haberimize bu linkten ulaşmak mümkündür.

14. TKG  programı  katılımcısı ASLAN ÖMER KIRIMLI (solda), Ukrayna'nın Birleşmiş Milletler nezdindeki misyonuna 3 yıllık bir görevle atanmıştı.

ABD'de bulunduğu sırada, bu görevini donduran ASLAN ÖMER KIRIMLI Harvard  Üniveristesi İşletme Bölümünde deneyimli işadamlarının ve yöneticilerin kabul edildiği doktora sonrası bir eğitim programına kabul edilince, yeniden okula dönmüştü.

Başarıyla geçen 3 yılın ardından mezun olmanın haklı gururunu yaşayan ASLAN ÖMER KIRIMLI  arkadaşımızı kutluyor, sevincini paylaşıyor, Kırım Halkının güçlendirilmesi mücadelesinde başarılar diliyoruz.

Halen Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı görevini sürdüren 14. TKG üyesi ASLAN ÖMER KIRIMLI (ortada) 27 Mart 2019 tarihinde gerçekleşen mezuniyet töreninin ardından, gelecek planlarını şekillendirmek üzere halen Miami'de yaşamakta olan ailesinin yanına döndü.