9. TKG programına Arnavutluk'tan katılan ASTRİT KURTİ,  konuşmacı olarak davet edildiği "Zirvedekiler", toplantısında, "Başarı Hikayeleri" kapsamında şirketinin büyüme macerasını anlatırken  takım çalışmasının önemini vurguladı.

TOBB tarafından düzenlenen 9. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı üyesi ASTRİT KURTİ turizm sektöründe ulaşım, konaklama hizmetleri veren "İnTour" şirketinin sahibi ve üst düzey yönetcisidir. Ayrıca Harmonia Hotels Group'un üst düzey yöneticisidir.  Arnavutluk Ticaret Odası Üyesidir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Eskişehir, Bilecik, Sakarya ve İstanbul'da düzenlenen 9. TKG programına Köstence'den katılan SEVİDAN CHERİM  2019 baharını İstanbul'da selamladı.

Yakın arkadaşları ile birlikte Nisan ayının ilk haftasında İstanbul'u ziyaret eden SEVİDAN CHERİM   başta Balat  ve Piyerloti olmak üzere tarihi bölgeleri ve turistik yerleri gezdi. Emirgan Korusu'nun ünlü lale bahçelerini ziyaret etti. 

 

9. TKG programı katılımcısı SEVİDAN CHERİM Romanya genelinde gıda ve tekstil konularında aile üyeleri ile birlikte  3 ayrı  satış mağazası işletmektedir. Romanya Demokrat Türk Birliği Kadın Komisyonu etkinliklerine aktif olarak katılmaktadır. 

9. TKG üyesi SABİHA MESTAN (solda) Mart ayının ilk haftasında Buket Derneği Korosu'nun konseri nedeniyle Bursa'da bulunduğu sırada  Bulgaristan'ın Mestanlı kasabasından Türkiye'ye göç edenlerin kurmuş olduğu Mestanlı Derneği'ni ve  Naim Süleymanoğlu  Kültür Evi'ni ziyaret etti. 

9. TKG üyesi SABİHA MESTAN (solda) Buket Derneği Korosu ile bursa'da bulunduğu 3-5 Mart 2019 tarihleri arasında Güler Park Otel'in sahibi olan kuzzenini (teyze oğlu) ziyaret ederek, hasret giderdi.

TOBB tarafından düzenlenen 9. TKG programına Bulgaristan temsilcisi olara katılan SABİHA MESTAN, Kadriye Latifova Devlet müzik ve drama tiyatrosu idari ve personel bölüm başkanı olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda Kadriye Latifova sivil toplum örgütü başkanıdır. Koro çalışmaları yapan Kırcaali Buket Kadın Derneği Başkanı olarak görev yapmaktadır. Bulgaristan’da yaşayan Türk azınlığının dilini, geleneklerini ve zengin kültürel mirasını muhafaza edebilmek için çalışmalar yapmaktadır.