9. TKG programına Almanya'dan katılan  EFENDİ AYGÜN (sağ başta) 8-10 Şubat 2019 tarihlerinde Almanya'nın Düsseldorf kentinde Merkur Spiel-Arena'da düzenlenen  "Evim Türkiye"  temalı emlak fuarında katılımcı firmalarla işbirliği görüşmesi yaptı.

Almanya'nın Düsseldorf kentinde üç gün boyunca devam eden Evim Türkiye Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı gurbetçilerle gayrimenkul firmaları arasında yapılan çok sayıda emlak satış anlaşması ile sona erdi.

Fuarı 6 binden fazla kişi ziyaret etti. Firmaların yaptıkları tahmini satış bağlantısı 400 milyon liraya ulaştı. 100 milyon liraya yakın ise satış işlemi fuar sırasında gerçekleşti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı desteği, Demirören Medya ve İSTexpo Fuarcılık iş birliği, Lineadecor stratejik ortaklığı, THY resmi ulaşım sponsorluğunda Almanya'nın Düsseldorf kentinde cuma günü kapılarını açan Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı çok sayıda proje satışıyla sona erdi.

Düsseldorf’ta 8-10 Şubat 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilen Evim Türkiye Fuarı'nı üç günde 6 binin üzerinde kişi ziyaret etti. Her yaş grubundan Türk vatandaşları fuar alanına akın etti.

 Firmaların yaptıkları tahmini satış bağlantısı 400 milyon liraya ulaştı. 100 milyon liraya yakın satış işlemi de fuar sırasında gerçekleşti. Yüzlerce projeyi bir araya getiren fuar Türk gayrimenkul sektörüne 500 milyon liralık destek sağladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Eskişehir, Bilecik, Sakarya ve İstanbul'da  düzenlenen 9. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Almanya  temsilcisi olarak katılan EFENDİ AYGÜN ( soldan 2.), ithalat, ihracat uluslararası pazarlama konusunda çalışan şirket sahibidir. Ayrıca emeklilik işlemleri, emlak ve finans sektöründe  danışmanlık ve kredilendirme işleri yapmaktadır. TDIHK ve BTEU Üyesidir.

9. TKG üyesi SABİHA MESTAN (solda) kurucusu ve yöneticisi olduğu Kırcaali Buket Derneği Kadınlar Korosu ile, 04 Mart 2019 Pazartesi günü Bursa'da  Uğur Mumcu sahnesinde düzenlenen etkinliğe katılarak destek verdi.

Bursa'da yerleşik Sevgi Korosu'nun on beşinci kuruluş yılı kutlaması için  Bursa'ya gelen Kırcaali Buket Derneği Korosu ile Eğridere Türk Halk Türküleri Grubu'nun konserleri Bursa halkı tarafından büyük bir coşku, keyif ve zevkle izlendi.

Bursa'da düzenlenen müzik etkinliğine ait farklı fotoğraflara arkadaşımızın  facebook sayfasının bu linkinden ulaşmak mümkündür.

 

9. TKG programı üyesi SABİHA MESTAN (soldan 5.) 9 Mart 2019 Cumartesi günü Edirne'de düzenlenen "Balkan Kadınları Buluşması"na katılarak, 2009 yılından bu yana sürmekte olan geleneksel etkinliğe destek verdi.

Trakya Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Batı Trakya Türk Öğretmenler Derneği, Kırcaali BUKET Kadın Derneği işbirliği ile 8 Mart Dünya Çalışan Kadınlar Günü kutlaması bu yıl Edirne'de yapıldı.
 
TOBB tarafından düzenlenen 9. TKG programına Bulgaristan temsilcisi olarak katılan SABİHA MESTANKadriye Latifova Devlet müzik ve drama tiyatrosu idari ve personel bölüm başkanı olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda Kadriye Latifova sivil toplum örgütü başkanıdır. Koro çalışmaları yapan Kırcaali Buket Kadın Derneği Başkanı olarak görev yapmaktadır. Bulgaristan’da yaşayan Türk azınlığının dilini, geleneklerini ve zengin kültürel mirasını muhafaza edebilmek için çalışmalar yapmaktadır. 

9. TKG üyesi ASTRİT KURTİ (solda) 12-14 Mart 2019 tarihleri arasında Rusya Federasyonu'nun başkenti Moskova'da düzenelenen MITT 2019 Moskova Uluslararası Turizm Fuarı'nda stant kurarak, şirket tanıtımı yaptı.

Dünyanın prestijli turizm fuarları arasında gösterilen MITT, bu yıl  26. kez kapılarını ziyaretçilere açtı. 2019 Türkiye-Rusya Kültür ve Turizm Yılı nedeniyle Türk firmalar fuara özel ilgi gösterdi.

Dünyanın en büyük ve en önemli turizm fuarlarından Moskova Uluslararası Turizm Fuarı (MITT), Türkiye'nin yoğun katılımıyla başladı. Fuara katılan çok sayıda Türk turizmci, başkent Moskova’daki Expocenter’da yerini alarak Türkiye’nin en önemli pazarlarından Rusya'da Türkiye'yi tanıttı. Fuara, Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerinin yanı sıra çok sayıda şirket ve dernek temsilcisi katılım gösterdi.

Türk turizmciler, 14 Mart’a kadar süren fuarda, "2019 Türkiye-Rusya Kültür ve Turizm Yılı" kapsamında Rus ziyaretçilere Türkiye'nin çeşitli alanlardaki turizm olanaklarını anlattı.

MITT Moskova Turizm Fuarı hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi yeterli olacaktır.

9. TKG üyesi ASTRİT KURTİ'nin MITT 2019 Moskova Turizm Fuarı izlenimlerine ait farklı fotoğraflara arkadaşımızın facebook sayfasının bu linkinden ulaşmak mümkündür.

9. TKG programına Arnavutluk temsilcisi olarak katılan ASTRİT KURTİ (solda) 27-29 Mart 2019 tarihlerinde Ukrayna'nın başkenti Kiev'de düzenlenen "UITT Uluslararası Seyehat ve Turizm Fuarı"nda stant kurarak, şirket tanıtımı yaptı.

UITT Uluslararası Ukrayna Turizm  Fuarı hakkında  ayrıntılı bilgilere bu linkten ulaşılmaktadır. 

9. TKG  üyesi ASTRİT KURTİ 'nin UITT Ukrayna Turizm Fuarı izlenimlerine ait  faklı fotoğraflara arkadaşımızın facebook sayfasının bu linkinden ulaşılmaktadır.

TOBB tarafından düzenlenen 9. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı üyesi ASTRİT KURTİ (solda) turizm sektöründe ulaşım, konaklama hizmetleri veren "İnTour" şirketinin sahibi ve üst düzey yöneticisidir. Ayrıca Harmonia Hotels Group'un üst düzey yöneticisidir.  Arnavutluk Ticaret Odası Üyesidir.