19. TKG programına Kırgızistan'dan katılan ELVİRA BOROMBAEVA (soldan 3.) ticari işlemlerde taraflar arasında yetkili arabuluculuk hizmeti verebilmek için Bişkek Mahkemesi tarafından verilen eğitim programlarına katıldı.

19. TKG üyesi ELVİRA BOROMBAEVA (sağ başta) kuruyemiş sektörü için düzenlenen arabuluculuk faaliyetinde başarılı sonuçlar elde etti.

TOBB tarafından düzenlenen 19. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı ELVİRA BOROMBAEVA enerji, is geliştirme ve hukuk alanlarında danışmanlık hizmeti veren şirket sahibi ve üst düzey yöneticidir. NABA (Ulusal İş Dernekleri Birliği ve Küçük HES Birliği Başkanlık görevlerini yürütmektedir. Yatırım Kurulu ve Yolsuzluk Forumu üyesidir. Ayrıca Egemendik Türkiye Mezunları Derneği Kadın Komisyonu Başkanıdır.

19. TKG programına KKTC'den katılan NECDET ERGÜN (solda)  "Sıfır Atık& Sıfır Emisyon" prensibi ile bir şehrin  inorganik ve organik kökenli  "katı-sıvı-gaz" formundaki tüm atıklarını bertaraf ederek, o şehre ihtiyaci olan temiz enerjiyi sunan "Basalia Prosesi" hakkında  Norveçli uzmana sunum yaparak, prossesin Norveç'te uygulanması için görüşmelere başladı.

Norveç'in Oslo şehri yerel yönetimi tarafından 2020 yılında tamamen sıfır atık ve sıfır emisyonlu yesil şehir olma hedefi için çalışmalar yürütülmekteder.

TOBB tarafından  düzenlenen 19. TKG programına KKTC'den  katılan NECDET ERGÜN (solda) , iş girişim ve yatırım ajansı sahibidir.  Ajans; Devlet birimlerine ve özel sektöre danışmanlık hizmeti sunmaktadır.  Kuzey Kıbrıs’taki iş, yatırım ve ticaret fırsatları konusunda danışmanlık yapmakta, global düzeyde çözüm ortakları ve güçlü networkleri ile Kıbrıs’ta ve yurt dışındaki projelerde yerli- yabancı ortaklık ve birleşmelerin sağlanması, yatırım danışmanlığı konularında hizmet sunmakta ve  uluslararası ticaret yapmaktadır. Ayrıca gayrimenkul sektöründe yap-kirala-işlet modelinde faaliyet gösteren şirket sahibidir.

19. TKG programı katılımcısı NECDET ERGÜN  ve iş ortağı tarafından geliştirilen "kentin atıklarının dönüştürülmesi ile temiz ve sürdürülebilir enerji elde edilmesi" projesi hakkında TKG web sayfasında yayınlanan haberimize bu linkten ulaşmak mümkündür.