11. TKG programına Bulgaristan'dan katılan Avukat SEVINCH KARAOGLAN (solda) Avrupa Küçük İşletmeler Birliği ESBA tarafından  başkent Sofya'da düzenlenen çalıştayda gençlerle deneyimlerini paylaştı.

TOBB tarafından Ankara, Konya ve İstanbul'da düzenlenen 11. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Bulgaristan'dan katılan Avukat  SEVİNCH KARAOGLANTürk ve Bulgar Kadınları Dostluk Derneği Başkanı olduğu dönemde Türk kültürünü kormak ve geliştirmek için düzenlenen etkinliklerde gönüllü olarak görev üstlenmiştir.

11. TKG programına Afganistan'dan katılan Dr. AHMAD ARSALAN KARIMI Almanya 'da bulunduğu 27 Ocak-01 Şubat 2019 tarihleri arasında  Köln'de 49. kez  düzenlenen ISM Fuarı'na katılarak, yeni bağlantılar yaptı.

ISM, yılda bir kez Köln'de gerçekleşen şekerleme ve atıştırmalıklar için dünyanın en büyük ve en önemli fuarıdır. Tüm şekerleme ürün çeşitleri, atıştırmalık eşyalar ve bunların arasında giderek daha fazla sayıda ürün gösterilmektedir. Yeni trendler, yenilikçi ürünler ve bakış açıları sadece büyük müşterilerden oluşan profesyonel izleyicilere sunulacak ve onlar tarafından keşfedilecek ve tartışılmakttadır. En önemli iş ve iletişim platformu olarak, tüm ilgili hedef grupları, yani küçük, orta ve pazar lideri olan uluslararası grupları, küçük işletmeleri ve yatırım dostu karar vericileri bir araya getirmektedir. Burada temaslar kurulur ve sektörün geleceğini güvence altına almak için tüketici dostu yenilikçi fikirler, kreasyonlar ve konseptler sunulur. Sergi konsepti, yeni ürünler için Yeni Ürün Vitrin veya yeni ürün trendleri için Innova Market Insights gibi sayısız özel gösteri ve forumlarla desteklenmektedir. 2014'ten bu yana, bir diğer önemli nokta da, şekerleme ve atıştırmalık endüstrisine olağanüstü katkılar sağlayan ISM Ödüllerinin sunumu öne çıkmaktadır.
 
ISM Fuarı hakkında ayrıntılı bilgilere bu linkten ulaşılmaktadır.
ISM Fuarı hakkında bilgilere ulaşmak için bu linlin tıklanması önerilmektedir.  

11. TKG üyesi Dr. AHMAD ARSALAN KARIMI'nin Köln ISM Fuarı izlenimlerine iat farklı fotoğraflarına arkadaşımızın facebook sayfasının bu linkinden  ulaşmak mümkündür.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Konya ve İstanbul illerinde düzenlenen 11. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Afganistan temsilcisi olarak katılan Dr. AHMAD ARSLAN  KARIMI (sağda)  gıda ve ilaç sektöründe faaliyet gösteren şirket sahibidir.

Özbek asıllı olan AHMAD ARSALAN KARIMI bir süredir ailesi ile birlikte Kanada'da yaşamakta, sık sık İstanbul'a gelerek, Afganistan ve Özbekistan ile ticaretini sürdürmektedir.