10. TKG programına İran'dan katılan HOSSEIN MEHRDAD ARIAN (soldan 2.) başkent Tahran'da 12-15 Şubat 2019 tarihlerinde düzenlenen 12. Uluslararası Turizm Fuarı'na  katılan İzmir heyetinde yer alarak, İzmir'in  tanıtımında görev üstlendi.

10. TKG üyesi HOSEIN MEHRDAD ARIAN İzmir Vali Yardımcısı başkanlığında Tahran Turizm Furına katılan heyette yer alarak, Tahranlı hemşerilerine bir süredir ailesi le birlikte yaşamakta olduğu şehrin tanıtımını yaptı. 

İran'ın en geniş katılımlı uluslararası turizm organizasyonu Tahran Uluslararası Turizm Fuarı Türkiye'den birçok kurum ve firmanın geniş katılımıyla başladı.

Başkent Tahran'daki uluslararası fuar 42 bin 800 metrekare kapalı alanda gerçekleştiriliyor. Fuara 660 İranlı firma katılırken 12 farklı ülkeden ise 57 firma iştirak etti. İran'ın önemli organizasyonlarından biri sayılan fuara Türkiye'den Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA), Doğu KaradenizKalkınma Ajansı (DOKA), Türk Hava Yolları, Yunus Emre Enstitüsü ve İzmir Valiliği dahil olmak üzere 20'den fazla kurum ve firma katıldı.

Haberler Com sitesinde yayınlanan fuar haberine ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara ve İstanbul illerinde düzenlenen 10. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na İran'ın başkenti Tahran'da katılan HOSSEİN MEHRDAD ARIAN temizlik makineleri ithalatı  yapan şirket sahibidir. Ege Bölgesinde İzmir yakınlarında  üretim yapan makine üreticilerinin temsilciliğini yapmaktadır. İran Ticaret Sanayi ve Madenler Odası üyesidir. Yarı zamanlı olarak İzmir'e yaşamaktadır. Ege Bölgesi İran İşbirliği Derneği'ni kurmuştur. 

10. TKG üyesi HOSSEIN MEHRDAD ARIAN'ın fuar izlenimlerine ait farklı fotoğraflarına arkadaşımızın facebook sayfasının bu linkinden ulaşmak mümkündür.

12. Uluslararası Tahran Turizm Fuarı hakkkında ayrıntılı bilgilere bu linkten ulaşılmaktadır.

10. TKG programına Kırgızistan'dan katılan TEMİRLAN SARLYBEK UULU İstanbul şehrine "Manas" heykeli armağan etmesi  ve Manas Destanı'nı 3 ayrı dilde yayınlaması nedeniyle  "Cengiz Aytmatov Onur Madalyası"na layık görüldü.

TKG web sayfasında yayınlanan Manas heykeli açılış töreni haberine bu linkten  ulaşılmaktadır.

TOBB tarafından Ankara, Beypazarı ve İstanbul'da düzenlenen 10. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'den katılan TEMİRLAN SARLYKBEK UULU toplu yemek üretimi, mobilya sektöründe fason imalat yapan ve bilgisayar kursu ile dil kursları düzenleyen şirketler sahibidir. 

TEMİRLAN SARLYKBEK UULU geliştirmiş olduğu Kozu Grill markası ile ABD’de bayilik vermiştir. Dağ oteli ile turizm işletmeciliği yapmaktadır. Türk ortağı ile Kırgızistan'da beton üretim tesisi kurmuştur. Temsilcilik alarak, Bişkek'te  ev tekstili alanında Türkiye'nin önde gelen markası  "Özdilek" mağazası açmıştır.

Ankara'da Hacettpe Üniversitesi Felsefe Bölümü'nü bitiren 10. TKG üyesi TEMİRLAN SARLYKBEK UULU Siyasal Bİlgiler Fakültesi'nde Yüksek Llsans yapmıştır. Ünlü Manas Destanı'nı kısaltarak Türkçe, ingillizce ve Ruca olarak aynı kitapta 3 dilde ve  resimli olarak yayınlamıştır.