6. TKG program üyesi ve  Acara TSO Başkanı TAMAZ SHAVADZE (sağdan 2.) 22 Şubat 2019 Cuma günü Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde düzenlenen "Gürcistan Yatırım Fırsatları ve Vergi Mevzuatı" toplantısına uzmanlardan oluşan ekiple katılarak, ülkesinin yatırım ortamını tanıttı.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TTSO) ev sahipliğinde düzenlenen "Gürcistan Yatırım Fırsatları ve Vergi Mevzuatı" toplantısında iki ülke iş dünyası arasındaki işbirliğinin ve yatırımların artırılması görüşüldü. Türk işadamları Gürcü yetkililere karşılaştıkları sorunları aktardı.

Toplantıya Türkiye’nin Batum Başkonsolosu Makbule Koçak, Gürcistan’ın Trabzon Başkonsolosu Avtandil Mikatsadze, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Gürcistan’ın Acara Özerk Cumhuriyeti Ticaret Ombudsmanı Tariel Giorgadze, Acara Ticaret Odası Başkanı Tamaz Shavadze, Gürcistan Yabancı Yatırımcılar Derneği Başkanı Osman Çalışkan, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Akyürek, Ordu Ticaret Borsası Başkanı Ziver Kahraman, Gürcü yetkililer ve Türk iş adamları katıldı.

Trabzon TSO web sayfaasında yayınlanan haberin ayrıntılarına ve farklı fotoğraflara ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

Ülkelerimiz arasındaki ticaretin gelişmesi için özel çaba gösteren değerli dostumuz TAMAZ SHAVADZE’ye  (2. sırada, ortada)  teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Artı 49 haber sitesinde yayınlanan toplantı haberinin ayrıntılarına bu linkten ulaşılmaktadır.

Youtube kanalında yayınlanan toplantı görüntülerine bu linki tıklayarak ulaşmak mümkündür.

6. TKG programı katılımcısı ve Acara TSO (Ajara Chamber of Commerce and Industry) Yönetim Kurulu Başkanı TAMAZ SHAVADZE (soldan 4.) ve ekibi Trabzon Ticaret Borsası'nı  ziyaret  ederek, yönetvcilerden ülkeler arasında tarım sektöründe işbirliği yapılması olanakaları hakkında bilgi aldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara ve İstanbul'da düzenlenen 6. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Gürcistan temsilcisi olarak katılan TAMAZ SHAVADZE, o tarihlerde Acara Ticaret Bakanlığında yönetici olarak görev yapmaktaydı.

Acara TSO'nun çalışmaları hakkında ayrıntıları bilgiye ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.