2. TKG programına Makedonya'dan katılan RIZA SEYRANİ arkadaşımız (solda) maalesef yakalandığı hastalıktan kurtulamayarak aramızdan ayrılmıştır.

Değerli arkadaşımız RIZA SEYRANİ kardeşimizi kaybettiğimiz için çok üzgünüz. Başta 2. TKG grubu üyeleri olmak üzere TKG ailemize başsağlı diliyoruz.  Sevgili arkadaşımızın ailesine ve yakınlarına da başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 18 Eylül-01 Ekim 2005 tarihleri arasında Ankara, Nevşehir ve Kayseri'de düzenlenen 2. TKG programı katılımcısı RIZA SERYANİ soğutma araçları  ve yedek parça, laminant parke, fayans, beyaz eşya, elektrik süpürgesi vb konularda ticari faaliyette bulunmaktaydı.

2. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcıları onuruna 19 Eylül 2005 Pazartesi günü akşamı Ankara Dedeman Otelinde düzenlenen "Hoşgeldinzi Kokteyli" ve "Gala Yemegi" sırasında, Devlet Bakanı Danışmanı SAİT YUSUF (sol başta)  ve TOBB Genel Sekreter Yardımcısı İSKENDER ELVERDİ (soldan 3.) RIZA SEYRANİ (sağ başta) ile Makedonya'da yaşayan Türk azınlık hakkında sohbet etmişti.

2.TKG programına Makedonya'dan katılan konuklar; RIZA SEYRANİ (solda) ve CEHDİ ŞEH (sağda) 20 Eylül  2005 Salı günü gerçekleşen TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ziyareti  sırasında Rektör  Prof. Dr. TAHSİN KESİCİ' ye (ortada) bir tablo hediye etmişti.

2. TKG programının zarif üyesi RIZA SEYRANİ  (soldan 2.), Yunanistan Batı Trakya temsilcileri TANER İBRAHİM (sol başta)  MUSTAFA HAKKI (soldan 3.) ve İBRAHİM HALİL HASAN (sağdan 3.) ile Makedonya'dan CEHDİ SEH (sağ başta), ve TÜRKER MİFTAR (ortada) 26-28 Eylül 2005 tarihlerinde Kayseri'de bulundukları sırada konakladıkları  AYATA Otelin lobisinde hatıra fotoğrafı için biraraya gelmişti.

2. TKG programı Makedonya temsilcileri CEHDİ ŞEH  (sol başta) ve RIZA SEYRANİ (soldan 3.) "Girişimcilik" dersinin sonunda, günün anısına Prof. Dr. Ramazan AKTAŞ'a (soldan 2.) işlemeli tabak sunmuştu. Irak temdilcileri SALİM SUPHİ DEMİRCİ (sağdan 2.)  ve MUHAMMED AHMETSARIKAHYA (sağ başta) hediye takdim törenine eşlike tmişti.

Konuk girişimciler için hazırlanan program kapsamında, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi  İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ramazan AKTAŞ tarafından  'Girişimcilik Nedir?'  başlıklı  bir sunum yapılmıştır. 

19 Eylül 2005 Pazartesi günü TOBB salonunda gerçekleşen "Girişimcilik Nedir" dersi konuklar tarafından çok beğenilmiş ve Ramazan AKTAŞ Hoca'nın kendilerine  bir sunum daha yapmasını talep etmişlerdir.

2. TKg programı üyesi RIZA SEYRANİ (sağdan 4.) TOBB'da düzenlenen eğitim çalışmalarını ve yapılan sunumlaraı ilgiyle izledi. 

2. TKG programına Romanya'dan katılan REŞİT TANER (solda) ve Makedonya'dan  RIZA SEYRANİ (sağda) ile Ankara'da konakldıkları IC Tetra Konu Oteli lobisinde sohbet ederek, arkadaşlıklarını geliştirmişti.