Moldova'dan 6. TKG programı üyesi VALENTİNA UZUN (sağ başta) ABD'nin Kişinev Büyükelçisi Dereck J. Hogan'nın ev sahipliğinde, önemli kadın girişimciler için 30 Kasım 2018 Cuma günü US Ambassador's Residence'de düzenlenen çalışma kahvaltısına katıldı.

6. TKG üyesi VALENTİNA UZUN 27 Kasım 2018 Salı günü EBRD (European Bank for Reconstruction and Development) Moldova Küçük İşletmeler Birimi tarafından İsveç Büyükelçiliği ile işbirliği yapılarak, başkent Kişinev'de düzenlenen "Küçük İşletmeler için Danışmanlık Konferansı'nda sunum yaparak, yenilikçi yaklaşımlar konusundaki deneyimlerini paylaştı.

TOBB tarafından düzenlenen  6. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Moldova'nın Gagavuz Yeri Özerk Cumhuriyeti'ni temsilen katılan VALENTİNA UZUN Azamet  şirketler grubunun sahibidir ve CEO olarak görev yapmaktadır. Restoran zincinin yanı sıra üzüm çekirdeğinden soğuk baskıda yağ ve un üretmektedir. Durum buğdayı ve üzüm çekirdeğinden elde edilen  undan çok kaliteli ve lezzetli makarnalar üretmekte ve dünya piyasalarına pazarlamaktadır.

İş geliştirmede yenilikçi yaklaşımların tartışıldığı ve farklı deneyimlerin  paylaşıldığı konferansa yüzden fazla kadın girişimci katıldı. Konferansla ilgili farklı fotoğraflara ve ayrıntılı bilgiye bu linkten ulaşmak mümkündür.

2018 sonbaharında sahibi olduğu Azamet şirketler grubunun 11. yılını kutlayan değerli arkadaşımız VALENTİNAN UZUN'u kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

6. TKG programı üyesi VALENTİNA UZUN  11-15 Şubat 2019 tarihleri arasında Rusya Federasyonu'nun başkenti Moskova'da  26. kez düzenlenen Prodexpo Uluslararası  Gıda, İçecek ve Gıda Hammaddeleri Fuarı'na katılarak yeni bağlantılar kurdu.

Her yıl  Moskova Fuar merkezi salonlarında düzenlenen Expo CenterProdexpo Fuarı'nda bisküvi, çikolata ve şekerli mamuller, et ve et mamulleri ile şarküteri ürünleri, kümes hayvanları mamulleri, hububat-bakliyat mamulleri, unlu mamuller ve pastacılık ürünleri, su ürünleri, katı ve sıvı yağlar, kuruyemiş, incir, kayısı ve gıda ambalaj ürünleri, süt ve süt ürünleri, alkollü ve alkolsüz içecekler, çay, kahve, soslar ve baharatlar sergilenmektedir.

2018 yılında 100.000 m2'lik sergi alanında, 65 farklı ülkeden 2.387 katılımcının yer aldığı 25.  Prodexpo Fuarını yaklaşık 61 bin kişi ziyaret etmiştir. Prodekpo Fuarı Rusya ve Doğu Avrupa'nın en büyük fuar organizasyonu olarak tanınmaktadır.

Prodexpo, Rusya ve Doğu Avrupa'daki en büyük özel fuardır. 20 yılı aşkın bir süredir, yerli gıda endüstrisinin gelişiminde ve Rus gıda pazarını teşvik etmede önemli rol oynamaktadır. Prodexpo Ticaret Fuarı, yüksek kaliteli gıda maddelerini iç pazara teşvik ederek, Rusya vatandaşlarının yaşam kalitesini yükseltmeye yönelik projelerin uygulanmasına katkıda bulunmaktadır. Prodexpo’ nun başlıca ana sektörleri içecek, gıda ve yiyecek ürünleridir.

Prodexpo fuarı hakkında ayrıntılı bilgilere bu linkten ulaşmak mümkündür.

6. TKG programı katılımcısı VALENTİNA UZUN  20-22 Eylül 2019 tarihleri arasında İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen 41. Avrupa Satış ve Pazarlaama Derneği Kongresi kapsamında düzenlenen "Gelecekteki  Müşteri Trendleri konusundaki sunumları ve  tartışmaları ilgiyle izledi.

Geleceğin Alışveriş Trendleri Konferansı hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi yeterli olacaktır.

VALENTİNA UZUN'un Madrid konferansı izlenimlerine arkadaşımızın facebook sayfasının bu linkinden ulaşmak mümkündür.