6. TKG programına Gürcistan'dan katılan Acara TSO Başkanı TAMAZ SHAVADZE (solda), TOBB Başkanı M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU (ortada) ile Uluslararası Ticaret Odası (ICC) Dünya Odalar Federasyonu (WFC) tarafından düzenlenen  "8. Dünya Odalar Kongresi"nde görüştü.

Dünya Odalar Federasyonu (WCF)  tarafından iki yılda bir düzenlenen Dünya Odalar Kongresi, Katar Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde 23-25 Nisan Nisan 2013 tarihlerinde başkent Doha'da Oda camiasından ve global iş dünyasından 2 binin üzerinde katılım ile gerçekleşti.

Toplantının son gününde WCF'in Genel Konsey toplantısı da düzenlendi. WCF'in Genel Kurulu niteliğinde olan toplantıya, global Oda camiasından 50 civarında üst düzey temsilci katıldı. Toplantıda, WCF'in yıllık faaliyetleri değerlendirilirken, 8. Dünya Odalar Kongresi’nin sonuçlarına ilişkin değerlendirmeler yapıldı.

22-25 Nisan 2013 tarihlerinde Dünya Ticaret Odası Kongresi, Katar'ın başkenti Doha'da Dünya Ticaret Odası toplantısı düzenledi. Kongreye, dünya çapında Uluslararası Ticaret Odası ve Ulusal Ticaret Odası temsilcileri katıldı. Toplantıya Acara TSO Yönetim Kurulu Başkanı TAMAZ SHAAVADZE etkin  katılım sağladı. 

Toplantıda, Ticaret Odası’nın 2013’te St. Petersburg’daki G20 toplantılarına katılımı, New York’ta Tahkim Mahkemesinin kurulmasının yanı sıra bankacılık ve ticaret komitelerinin faaliyetlerini içeren birkaç önemli konu ele alındı. Kongre çalışmaları birkaç farklı başlık altında gerçekleşti. Toplantı kapsamında çeşitli sergiler ve bireysel iş toplantıları da düzenlendi.

Kongreye katılan ülkelerden; İtalya, Türkiye, Makedonya, İran, Avustralya, Polonya vb ülkelerin Oda Başkanları ve yetkilileri  Gürcistan'a özel ilgi göstererek,  heyeti ile tanışarak, bağlantı kurdular.

WCF Başkanı Peter Mihok, WCF’nin 3 yıllık stratejisi hakkında bilgi verdi. WCF Genel Konseyi toplantısı çerçevesinde ICC Genel Sekreteri Jean Guy Carrier ise, odaların ICC politika çalışmalarına katılımı konusunda değerlendirmede bulundu. 

 

TOBB web sayfasında yayınlanan haberin ayrıntılarına bu linkten ulaşmak mümkündür. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  Başkanı Hisarcıklıoğlu  (solda) WCF temasları çerçevesinde, İran ve Mısır Oda temsilcileri ile de bir araya geldi. Gürcistan Acara TSO Başkanı TAMAZ SHAVADZE (sağda) başta olmak üzere, Pakistan, Fransa, Tacikistan, Uganda, Irak, Oman, Sudan, Katar, Moritanya, Ukrayna, Ürdün, Kuveyt, Bosna-Hersek Oda Başkanları ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı ile de temaslarda bulunan Hisarcıklıoğlu, Latin Amerika Odalar Birliği Başkanı Berlotti ile de görüştü.

TOBB tarafından Ankara ve İstanbul'da düzenlenen 6. Türkçe Konuşan Girişimciler  Programı'na katılan TAMAZ SHAVADZE halen Acara Özerk Bölgesi Ticaret ve Sanayi Odası  ACCI Başkanı olarak görev yapmaktadır.