8. TKG programına İran'ın başkenti Tahran'dan katılan TAHER MAHDAVIEH (solda), İzmir'de yaşayan 10. TKG üyesi  HOSSEIN MEHRDAD ARIAN (sağda) evinde ziyaret ederek, konuğu oldu.

8. TKG üyesi TAHER MAHDAVIEH ve 10. TKG üyesi HOSSEIN MEHRDAD ARIAN  İzmir başta olmak üzere, Ege Bölgesindeki şirketlerle ticaret yapmakta oldukları için, farklı sektörlerde faaliyet gösterdikleri halde; zaman zaman buluşarak, durum değerlendirmesi yapmakta,, piyasa koşulları ve iki ülke arasındaki ticaretin işleyişi, konularında bilgi paylaşmaktadırlar. 

Ülkelerimiz araasındaki ticaretin gelişmesine önemli katkı yapan değerli arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, başarılar ve bereketli kazançlar diliyoruz. 

TOBB tarafından Ankara, Konya, Karaman ve İstanbul'da düzenlenen 8. Türkçe Konuşan Girşimciler Programı'na katılan  TAHER MAHDAVIEH kuru meyve ve gıda toptan  ticareti ile uğraşan şirket sahibidir.İran Ticaret Odası üyesidir. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara ve İstanbul illerinde düzenlenen 10.Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na İran'ın başkenti Tahran'da katılan HOSSEİN MEHRDAD ARIAN temizlik makineleri ithalatı  yapan şirket sahibidir. Ege Bölgesinde İzmir yakınlarında üretim yapan makine üreticilerinin temsilciliğini yapmaktadır. İran Ticaret Sanayi ve Madenler Odası üyesidir. Yarı zamanlı olarak İzmir'e yaşamaktadır. Ege Bölgesi İran İşbirliği Derneği'ni kurmuştur. 

14. TKG programına İran'ınbaşkenti Tahran'dan katılan MOHAMMAD HASSAN SHEIK SHARBAFAN (sağda) 19 Şubat 2019 Salı günü İzmir'de yaşayan 10. TKG programı katılımcısı HOSSEIN MEHRDAD ARIAN'ı ziyaret etti.

TOBB tarafından Ankara, Afyonkarahisar, Denizi ve İstanbul'da düzenlenen 14. Türkçe Konuşan Girişimciler programına İran'ın  başkenti Tahran'dan katılan MOHAMMAD HASSAN SHEIK SHARBAFAN - PAYAM SHARBAFAN inşaat malzemeleri ve seramik ürünleri toptan ticareti yapan şirket sahibidir. İran Ticaret Odası ve Ege Bölgesi-İran İşbirliği Derneği üyesidir.