15. TKG programına Kazakistan'dan katılan ASKAR TAZHIKEN İtalya'nın Rimini kentinde buyıl 40. kez düzenlenen SIGEP 2019 Fuarında sektördeki son teknolojik gelişmeleri ve yenilikçi ürünleri inceleyerek, yararlı bağlantılar kurdu.

15. TKg üyesi ASKAR TAZHIKEN  dondurma, çikolata, pasta ve unlu mamüller sektöründe 1919 yılındna buyana faaliyet gösteren ünlü İtalyan markası İRCA şirketinin standını ziyaret ederek, işbirliği olanaklarını araştırdı. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 12-23 Eylül 2012 tarihleerinde düzenlenen 15. TKG programı katılımcısı ASKAR TAZHIKEN (RAMAZANOĞLU)  ekmek, pasta, bisküvi, süt ürünleri,  çikolata v gıda üretiminde kullanılan katkı maddeleri ve çeşitli baharat toptan ticareti ile uğraşan şirketin ortağı ve üst düzey yöneticisidir. 

SİGEP sektör için en önemli uluslararası etkinlik olarak kabul edilmektedir. Bu fuar; dondurma, çikolata, şekerleme, fırın, pizza, dekorasyon, mobilya ve aksesuarlar tematik bölümlerinden oluşmaktadır. Dondurma salonları, pastaneler, pastaneler ve pizzacılar için en yeni trendler ve hammaddeler, temel ürünler, tesisler, makineler, mobilyalar ve aksesuarlar sergilenmektedir. Fuar kapsamında sunumlar, yarışmalar, uluslararası şampiyonluklar, eğitim kursları ve seminerler düznelenmektedir.

Gıda İşleme ve Paketleme Makineleri sekötünde 1979 yılından bu yana her yıl düzenlenen SIGEP Rimini Fuarında Şekerleme Makineleri, Şekerleme Ekipmanları, Temel Malzemeler, Ambalaj Teknolojisi, Buz Makineleri, Fırın Ekipmanları, Ekmek Makineleri markalarında son teknoloji ürünleri bulmak mümkündür.

SİGEP Rimini 2019 Fuarı hakkında ayrıntılı  bilgilere bu linkten ulaşılmaktadır.

TOBB tarafından  düzenlenen 15. TKG programına Slovenya'dan katılan DZELİL SALİJİ  (solda) İtalya'nın Rimini şehrinde 19-23 Ocak 2019 tarihleri arasında düzenlenen SIGEP Rimini 2019 Gıda Fuarı'na bu yıl kardeşi ile birlikte katılarak, yeni bağlantılar yaptı.

TOBB tarafından Ankara, Gaziantep, Malatya ve İstanbul'da düzenlenen 15. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na katılan  DZELİL SALİJİ aslen  Makedonya kökenlidir ama Slovenya’da  yaşamaktadır. Yiyecek, içecek sektöründe faaliyet göstermektedir. Unlu mamuller, pasta ve dondurma üretmekte, 7 ayrı pastane ve frozen yoğurt satış noktasından kendi üretimlerini tüketicilere sunan şirketin sahibi ve üst düzey yöneticisidir.