17. TKG programına Almanya'dan katılan ve heyet başkanlığı görevini üstlenen RECEP YILDIZ (sağda) Türk-Alman Eğitim Platformu tarafından 26 Ocak 2018 Cumartesi günü University of Applied Sciences (Uygulamalı Bilimler Üniversitesi) Frankfurt salonlarında düzenlenen 3. Meslek ve Eğitim Fuarı'na katılarak, stant açtı ve sahiibi olduğu Yıldız CNC Drehtechnik şirketinin tanııtımını aile üyeleri ile birlikte yaptı.

T.C. Frankfurt Başkonsolosluğu himayesinde faaliyet gösteren Türk Alman Eğitim Platformu, University of Applied Sciences Frankfurt'ta (Uygulamalı Bilimler Üniversitesi) '3. Meslek ve Eğitim Fuarı' düzenledi. Fuara, sivil toplum kuruluşları, öğrenci dernekleri, bankalar, bilişim, sigorta, emlak ve inşaat şirketleri ile THY ve cezaevleri gibi Türk-Alman kurumları destek verdi. Fuara katılan veli ve öğrenciler, katılımcı kuruluş ve şirketlerden meslek eğitimi konusunda bilgi aldı. Öğrenciler, atölyelerde de başvuru tekniklerini öğrenme imkanı buldular.

Türk-Alman Eğitim Platformu Hessen tarafından düzenlenen 3. Meslek ve Eğitim Fuarında farklı mesleki branşlardan katılımcılar, kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve eğitim alanında proje geliştirenler kuracakları etkileşimli standlar, meslek ve iş ilanları, sunum ve atölye çalışmalarıyla fuarı zenginleştirdiler. Fuarda ayrıca meslek okullarında sunulan eğitim programları, çift meslek eğitimi olanakları, iş görüşmesi simülasyonu, meslek ve iş hayatı hakkında sunumlar vb konularda çeşitli çalıştaylar  gerçekkleştirildi.

Haberler com sitesinde yayınlanan eğitim fuarı haberine ve farklı fotoğraflara bu linkten ulaşmak mümkündür. 

T.C. Frankfurt Başkonsololuğu'nun facebook sayfasında yayınlanan fuar etkinliğinin fotoğraflarına bu linkten ulaşılmaktadır.

TOBB tarafından Ankara, Bursa, Adana, Mersin ve İstanbul illerinde düzenlenen 17. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı  heyet başkanı RECEP YILDIZ (sağda) Almanya'daki fabrikasında  katmadeğeri yüksek sanayi ürünleri üretmektedir. Otomotiv, Savunma & Hava Sanayi,  Medikal Car,  Xtreh ,Medikal Cihazlaz, MR Cihazı, Endoskopi, Mikroskopi, Makine Sanayi  Optik ve Feinmechanik, Pffeier Vackum, Mercedes Benz, BMW, Audi parçaları talaşlı imalat ile üretilmektedir.

18. TKG programı heyet başkanı SALİH TAŞDİREK (sağ başta) Türk-Alman Eğitim Platformu tarafından  düzenlenen 3. Meslek ve Eğitim Fuarı'nda stant kuarak sahibi olduğu şirketin tanıtımını yaptı ve akıllı killit sistemleri hakkında ziyaretçilere bilgi verdi.

T.C. Frankfurt Başkonsolosluğu'nun web sayfasında yayınlanan fuar duyurusuna bu linkten ulaşılmaktadır.

Hürriyet Gazetesinde yayınlanan haberin ayrıntılarına ve farklı fotoğraflara ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

T.C. Frankfurt Başkonsolosu BURAK KARARTI  3. Meslek ve Eğitim Fuarındaki stantları ziyaret ederek, fuara destek veren şirketlere teşekkür etti.

T.C. Frankfurt Başkonsolosluğu'nun  facebook sayfasında yayınlanan Başkonsolosun stant ziyaretine ait fotoğraflarına bu linkten ulaşılmaktadır

.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa ve İstanbul'da düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı heyet başkanı SALİH TAŞDİREK (sağdan 2.) akıllı kilitler, master-anahtar sistemleri, kartlı giriş sistemleri, yangına dayanıklı kapılar, kapı kapatıcı hidrolikler, panik kilitler, kapı aksesuarları pazarlayan şirket sahibidir. 14 yıl çalıştığı 85 yıllık Alman şirketini 2004 yılında sahiplerinden satın alarak çalıştığı şirketin patronu olmuştur. Frankfurt’a 25 km. uzaklıktaki Hanau şehrinde   (IHK) Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısıdır.Almanya’da ilk kez bir Türk oda başkan yardımcılığı görevine seçilmiştir. Maintal Yabancılar Meclisi Başkanlığı görevini 15 yıldır sürdürmektedir.