12. TKG üyesi MERDAN GURBANDURDYEV (solda) ve 20. TKG üyesi Dr. DOVRAN ORAZGYLYJOV (sağda) Türkmenistan'ın Bağımsızlık Bayramı'nın 25. yılı kutlamaları kapsamında İstanbul Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen resepsiyonuna birlikte  katıldılar.

20. TKG programı katılımcısı Dr. DOVRAN ORAZGYLYJOV sahibi ve yöneticisi olduğu Atavatan Türkmenistan Dergisi'nin standını kurarak, konuklara  dergi hediye ederek, tanıtım yaptı.

Türkmenistan İstanbul Başkonsolosluğu tarafından, 14 Kasım 2016 tarihinde İstanbul şehrinde bulunan Swissotel Bosphorus oteli, Fuji Ballroom salonunda Türkmenistan’ın Bağımsızlığının 25. yıldönümü dolayısıyla resepsiyon düzenlendi. Resepsiyon Türkmen öğrencileri tarafından gerçekleştirilen milli danslar ve Türkmenistan'ın tüm sektörlerde elde ettiği gelişmeleri anlatan video gösterimleri yapıldı. Bağımsılzık Günü etkinliğine İstanbul’da bulunan Başkonsoloslukların ve uluslararası organizasyonların temsilcileri, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve çalışanları, Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan ve öğrenim gören Türkmenistan vatandaşları katıldılar.

Türkmenistan İstanbul  Başkonsolosluğu'nun web sayfasında yayınlanan fotoğraflı habere bu linkten ulaşılmaktadır.

TOBB'da Orta Asya Ülkeleri Sorumlusu olarak görev yapan ADEM  KULA (sağdan 2.)  da Türkmenistan'ın Milli Gün respsiyonuna katılaarak arkadaşları 12. TKG üyesi MERDAN  GURBANDURDYEV  (sol başta) ve 20. TKG üyesi Dr. DOVRAN ORAZGYLYJOV (sağ başta) eşlik etti.

Türkmenistan'ın Bağımsızlık Bayramı kutlama ekinliğine ait farklı fotoğraflara DOVRAN ORAZGYLYJOV arkadaşımızın faacebook sayfasına ait bu linkten ulaşmak mümkündür.

12. TKG üyesi MERDAN GURBANDURDYEV (solda) ve 20. TKG üyesi Dr. DOVRAN ORAZGYLYJOV (sağda) resmi toplangtılar ve ziyaretleri tamamladıktan sonra, sonbahar gecesinin geç saatlerinde bile olsa, İstanbul Boğazı kıyısında kentin simgesi olan manzarada bir anı fotoğrafında buluşma fırsatını değerlendirdiler.

20. TKG programına Türkmenistan'dan katılan Dr. DOVRAN ORAZGYLYJOV (solda) ve 12. TKG üyesi MERDAN GURBANDURDYEV (sağda), iş görüşmeleri yapmak ve piyasa incelemelerinde bulunmak üzere geldikleri İstanbul'da tarihi yarımada ziyaretlerini kentin ünlü simgelerinden Sultanahmet Meydanı manzarasında çekilen anı fotoğrafı ile belgelediler.  

TOBB tarafından Ankara, Konya, Karaman ve İstanbul'da düzenlenen 12. Türkçe Konuşan  Girişimciler Programı'na Türkmenistan'dan katılan  MERDAN GURBANDURDYEV  inşaat, mühendislik, turizm ve genel ticaret alanında faaliyet gösteren şirkette üst düzey yönetici olarak görev yapmaktadır.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çorlu ve Çerkezköy'de düzenlenen 20. TKG programı katılımcısı Dr. DOVRAN ORAZGYLYJOV  Türk ve yabancı şirketlere hukuk, yönetim, muhasebe konularında hizmet sunan, medya, tercüme, eğitim ve insan kaynakları konularında faaliyet gösteren, “Atavatan Türkmenistan” internet gazetesini yayınlayan şirketler grubu sahibidir.