4. TKG programına Makedonya'dan katılan ESFER ALİ (solda) Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından 17 Ocak 2019 Perşembe akşamı başkent Üsküp'te Hilton Doubletree Otel'de düzenlenen Türkiye Mezunları Buluşması'na kuzeni 22. TKG programı katılımcısı Berat Aliji ile birlikte  katılarak, destek verdi.

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te Başkanlığımız tarafından "Türkiye Mezunları Buluşması" düzenlendi. Üsküp'teki bir otelde yapılan etkinliğe Makedonya Kültür Bakanı Asaf Ademi, Makedonya'nın Türk kökenli Devlet Bakanı Elvin Hasan, Makedonya Diaspora Bakanı Edmond Ademi, YTB Başkanı Abdullah Eren, Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara, ülkedeki Türk siyasi parti liderleri, milletvekilleri, Türk kurum ve kuruluşların temsilcileri ile Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde lisans, yüksek lisans ve doktora düzeylerinde eğitim alarak ülkesine dönen Makedonyalı mezunlar katıldı.

4. TKG programı üyesi ESFER ALİ (3. sırada, sağdan 2.) Türkiye Mezunları Buluşması etkinliğini önemsemekte ve desteklemektedir. 

YTB web sayfasında yayınlanan fotoğraflı habere bu linkten ulaşılmaktadır.

Sanal Basın sitesinde yayınlanan fotoğraflı habere bu linkten ulaşmak mümkündür.

Yeni Balkan gazetesinde yayınlanan haberin ayrıntılarına ve farklı fotoğraflara bu linkten ulaşılmaktadır.

Haberler com sitesinde yayınlanan "Türkiye  Buluşması" haberine ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.

Sabah gazetesinde yayınlanan fotoğraflı buluşma haberine ulaşmak için lütfen tıklayınız. 

TOBB tarafından Ankara, Nevşehir, Kayseri ve İstanbul'da düzenlenen 4. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na düzenlenen Makedonya temsilcisi olarak katılan ESFER ALIJI halen başkent Üsküp'te inşaat sektöründe faaliyet gösteren CEVAHİR HOLDİNG'de yönetici olarak görev yapmaktadır.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 17-30 Kasım 2019 tarihleri arasında Ankara, Isparta, Burdur, Antalya ve İstanbul'da düzenlenen 22. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Kuzey Makedonya temsilcisi olarak katılan Berat Aliji mimar olarak çalışmakta, çeşitli dekorasyon projelerinin tasarlanması ve uygulanması işleri yapmaktadır.