T.C. Bişkek  Büyükleçisi CENGİZ KAMİL FIRAT  (soldan 3.) 31 Ekim 2018 tarihinde Egemendik Türkiye Mezunları Derneği tarafından düzenlenen ve iki ülke arasındaki yatırım ve işbirliğini  geliştirme önerilerinin sunulduğu  toplantıya  katılarak, görüş ve önerilerini paylaştı.

16. TKG üyesi MİRBEK OKENOV (sol başta) ve 17. TKG programı katılımcısı NURLAN SULAIMANOV (soldan 2.) Büyükelçi CENGİZ KAMİL FIRAT'ın katılmıyla gerçekleşen toplantının yeni işbirliklerini geliştireceğine inanmaktadır. 

Egemendik  Türkiye Mezunları Derneği yöneticileri T.C. Bişkek Büyükelçiliği ile yakın işbirliği içinde çalışmaya özen göstermektedir. 

Egemendik Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Büyükelçi CENGİZ KAMİL FIRAT'a sunum yaparak, Kırgızistan genelindeki büyük altyapı projeleri ve  yatırım fırsatları konusunda bilgi verdi ve  Türk yatırımcıların söz konusu projelere ilgi göstermesi için yardıma hazır olduklarını belirtti.

  

Egemendik Türkiye Mezunları Derneği Başkanı ve 15. TKG programı katılımcısı ERKİNBEK DJOROEV (sağdan 3.) Kırgızistasn'ın büyük altyapı projelerinin Büyükleçi'ye tanıtılması için titiz bir çalılşma gerçekleştirdi. 

Egemendik Derneği salonunda düzenlenen iş geliştirme  toplantısına ait farklı fotoğraflara bu linkten ulaşmak mümkündür.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Bişkek Koordinatörü ALİ MUSLU (soldan 2.)  20 Aralık 2018 tarihinde Egemendik Türkiye Mezunları Derneği'ni ziyaret ederek, işbirliği olanaklarını değerlendirdi.
 
15. TKG üyesi ve Egemendik Derneği Başkanı ERKİNBEK DJOROEV (sağdan 2.), 16. TKG üyesi ve Egemendik Derneği Genel Koordinatörü MİRBEK OKENOV (sağ başta)  Bişkek TİKA  Program Koordinasyon Ofisi yöneticileri ile  işbirliği konularını değerlendirdiler.
 
TİKA Bişkek Program Koordinasyon Ofisi'nin faaliyetleri konusunda ayrıntılı bilgilere bu linkten  ulaşmak mümkündür. 
 
 
Egemendik Derneği Başkanı ve 15. TKG üyesi ERKİNBEK DJOROEV (sağdan 5.) ve 17. TKG üyesi NURLAN SULAIMANOV (sağdan 4.) T.C. Bişkek Büyükelçiliğinin desteğiyle, dünyaca ünlü Kırgız yazar Cengiz Aytmatov'un doğumunun 90. yıl dönümü anısına düzenlenen "Türk Destanları ve Şehir Meydanları" konulu resim sergisine katılarak destek verdiler.
 
 
15. TKG üyesi ERKİNBEK DJOROEV (solda) ve 16. TKG programı katılımcısı MİRBEKK OKENOV (sağda) resim sergisini birlikte gezerek, eserleri inceledi.
 
Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Öğretim görevlisi grafiker Ümit Dikmen'in eserlerinden oluşan sergi  22 Aralık 2018 tarihinde T.C. Bişkek Büyükelçiliği desteği ile  açıldı.
Başkent Bişkek'te Ulusal Kütüphane bünyesindeki Cengiz Aytmatov Kültür Merkezi'nde, Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat ve eşi Vasilika Fırat'ın ev sahipliğinde sanatseverlerin beğenisine sunulan serginin açılışına Azerbaycan, Özbekistan, Belarus, Afganistan ve İran büyükelçileri, ressamlar, akademisyenler, Türk ve Kırgız iş adamları katıldı.

Dünya Bizim internet sitesindeki fotoğraflı sergi haberine bu linkten ulaşılmaktadır.

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi (KTMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü öğretim görevlisi Ümit Dikmen'in hazırladığı sergide, Kırgız tarih kitaplarında geçen muharebe alanları, gizemli doğa, Türk dünyasının tarihi şahsiyetleri, Türk dünyası destanları ile başkent meydanları, Türk ve Kırgız kültürüne ait unsurlarla ilgili dijital boyama tekniğiyle hazırlanan üç boyutlu 42 esere yer verildi.

T.C. Bişkek Büyükelçiliği Kültür Sanat Kulübü desteği ile  gerçekleşen resim sergisine ait farklı fotoğraflara bu linkten ulaşmak mümkündür. 
 
TOBB tarafından Ankara,  Gaziantep, Malatya ve İstanbul'da düzenlenen 15. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na başkent Bişkek'ten katılan ERKİNBEK DJOROEV inşaat sektöründe faaliyet gösteren, spor salonları, halı saha, tenis kortları vb spor tesisleri inşaatları yapan, spor malzemeleri ve ekipmanları toptan ticareti ile uğraşan, uluslar arası sigorta şirketlerine ülke genelinde hizmet sunan şirketler grubu sahibidir. Egemendik-Türkiye Mezunları Derneği Başkanıdır. ODTÜ İnşaat Mühendisliği Fakültesi mezunudur.
 
TOBB tarafından Ankara, Manisa, İzmir ve İstanbul'da düzenlenlenen 16. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na katılan MİRBEK OKENOV, Egemendik Derneği Genel Koordinatörü olarak görev yapmaktadır.  Ankara'da bulunan  Ortadoğu Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği Fakültesinden mezundur.
 
Türkiye Odalar ve Borsalar Biirliği tarafından Ankara, Bursa, Adana, Mersin ve İstanbul'da düzenlenen 17. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı NURLAN SULAIMANOV  Ankara kökenli ATN Poicy isimli sigorta şirketinde genel müdür olarak görev yyapmaktadır. Türkiye Mezunları Egemendik Derneği üyesidir. Ayrıca eşinin halı yıkama fabrikası vardır. Egemendik Türkiye Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olarak  görev yapmaktadır.