19. TKG programına Bulgaristan'dan  katılan ve program sırasında heyet başkanlığı görevini üstlenen ŞENER SABRİ İstanbul'da 13-16 Eylül 2018 tarihleri arasında TÜYAP Beylikdüzü fuar alanında düzenlenen  29. Uluslararası  ZUCHEX Fuarı'na eşi ile birlikte katılarak, yeni ürünleri yakından inceledi.

Tarsus Turkey/Life Media tarafından 13-16 Eylül  2018 tarihlerinde 29.’su düzenlenen ULUSLARARASI ZUCHEX Züccaciye, Ev Eşyaları, Dekoratif Ürünler ve Elektrikli Ev Gereçleri Fuarı, sergilenen ürün çeşitliliğinin yanı sıra dört güne yayılan kültürel etkinlikleriyle de göz doldurdu.  Bu kapsamda, her biri aynı zamanda Zuchex 2018’e katılan markaların yönetici ve sahipleri olan sektörün önde gelen isimleri, fuar alanına kurulan özel atölyede canlı boyama performanslarıyla tabakları, fincanları ve mugları renklendirerek, hünerlerini sergiledi.

Uluslararası Zuchex Fuarı, dünya genelinde tam 206 ülkeye ürün satışı gerçekleştiren züccaciye sektörünü, 29. kez Tüyap Beylikdüzü’nde buluşturdu. Yurt içi ve yurt dışından 550 firmanın katılıdığı Uluslararası Zuchex 2018’de sofra ve mutfak eşyalarından, elektrikli ev aletlerine, çelik mutfak eşyalarından dekoratif mobilya ve ev aksesuarlarına, ev tekstilinden cam, porselen ve seramiğe, plastik ev gereçlerinden, aydınlatma ve banyo & mutfak aksesuarlarına kadar binlerce tasarım sergilendi.

Sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getiren ZUCHEX 2018, sunduğu eşsiz ticaret fırsatları ve yeniliklerin yanı sıra birbirinden özel etkinliklere de ev sahipliği yaptı. Tüyap Beylikdüzü’nün 11 salonunda birden sezonun en yeni trendlerinin bir arada sunulacağı Zuchex 2018’in, Mutfak Dostları Derneği desteğiyle düzenlenen Anadolu Tadında Lezzetler” etkinliğinde ise ünlü şefler, yerel lezzetleri yeniden yorumladışlar. Türk Kahvesi Kültürü ve Araştırmaları Derneği’nin (TKKAD) desteğiyle ülkemizde yapılan ilk "kahve harmanı yarışması" da Zuchex 2018’in ev sahipliğinde gerçekleştirilirken, Türkiye’nin en önemli markaları, yeni tasarımlarıyla “en şık akşam sofrası” seçilebilmek için yarıştılar.

Zuchex Fuarı hakkında ayrıntılı bilgiye bu linkten ulaşılmaktadır.

Uluslararası 29. Zuchex Fuarı hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Polatlı, Kıcaeli, Gebze ve İstanbul'da düzenlenen 19. TKG programında  heyet başkanlığı görevini üstlenmiş olan ŞENER SABRİ Bulgaristan'ın  Haskovo şehrinde yaşamaktadır. Ev tekstili, sanayi tekstili, otel ve restoranlar için tekstil ürünleri, tekstil dokuları üretimi, ithalatı ve ihracatı yapan Global Textile Group şirketinin sahibidir. Ayrıca antrepo sahibidir ve depoculuk, antrepoculuk hizmeti vermektedir. Uluslararası ticaret yaparak başta tekstil olmak üzere çok sayıda ürün gruplarıyla yurt içinde ve yurt dışında alım satım yapmaktadır. 

19. TKG programına Irak'tan katılan MOHAMMAD NAJAT YOUSİF HÜRMÜZLÜ TİM Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından  düzenlenen "Türkiye'nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı Ödül Töreni'ne katıldı.

Ticaret Bakanlığı desteğiyle Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından üçüncü kez düzenlenen Türkiye'nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı Ödül Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 21 Aralık 2018 Cuma günü İstanbul'da The Grand Tarabya Otelde gerçekleştirildi. 

Törende, Türkiye'nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı Araştırması’na göre Türkiye genelinde en çok ihracat yapan ilk 10 firma ile 17 sektördeki ilk 3 firmaya ödülleri verildi. 2017 rakamlarına göre yapılan sıralamada THY, Türkiye genelinde birinci olurken, onu SunExpress ve Pegasus takip etti. İstanbul Yeni Havalimanı’nın inşa etmek üzere oluşturulan konsorsiyumda yer alan firmalardan dördüne de özel ödül verildi.

TİM web sayfasında yayınlanan fotoğraflı habere bu linkten ulaşılmaktadır.

Dünya gazetesinin sitesinde yayınlanan ödül  töreninin fotoğraflı haberine bu linkten ulaşmak mümkündür.

Memleket gaztesinde yayınlanan ödül töreni haberinin ayrıntılarına ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.

TOBB tarafından Ankara, Polatlı, Gebze, Kocaeli ve İstanbul'da düzenlenen 19. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Irak'ın Kerkük şehrinden katılan MOHAMMAD NAJAT YOUSİF HÜRMÜZLÜ  devlet ihaleleri ve piyasa için konteyner, karavan üreten, anahtar teslimi prefabrik konut projeleri gerçekleştiren şirket sahibidir. Kerkük Ticaret Odası üyesidir. Kayseri, Konya, Gaziantep ve Karaman  illerinde faaliyet gösteren profil üreticileri ile  bayilik anlaşması yapmıştır.