9. TKG programına KKTC'den katılan NİYAL ÖZTÜRK (soldan 4.) üçyıldır AB teknik desteği için proje danışmanlığını yürüttüğü zeyin üreticileri kooperatifinin "Taş Değirmen" markasıyla piyasaya sunduğu soğuk sıkma zeytinyağının tanıtım töreninde üreticilerin haklı gururunu ve  mutluluğunu paylaştı. 

Karpaz'daki üreticilerin el ele vererek seçkin zeytinlerden elde ettikleri ‘Tas Değirmen Zeytinyağı’nın ürün lansmanı 14 Ocak 2019  Pazartesi akşamı başkent Lefkoşa'da  Bedesten’de gerçekleştirildi.

9. TKG programı üyesi NİYAL ÖZTÜRK 3 yılı aşkın süre AB finansmanlı teknik destek kapsamındaki bu projede danışman ve proje koordinatörü ollarak görev üstlendi. Proje özverili çalışmaalar sonucunda;  KOBIGEM- Ekonomi Bakanligi, Tarım Bakanligi, Kalkinma Bankası, AB Koordinasyon Merkezi ve Başbakanlık desteği sayesinde gerçekleşti. Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası KTEZO’nun fikriyle ortaya çıkan proje sayesinde Karpaz’da birleşen üreticiler seçkin ürünlerini pazara ulaştırabilecekler.

Gıda mühendisleri ekibinin gözetiminde 24 saat içinde hasat edilen ürünler işleme alınarak, AB ve Türk Kodeksine uygun olarak soğuk sıkım yöntemi ile işlendi ve ekstra sızma naturel zeytinyağı elde edildi. Ürünlerin kalitesi güneyde gerçekleştirilen laboratuvar tetkikleri ile onaylandı. Zeytinin işlenmesinde destek veren Mehmetcik Yağ Değirmeni, ürünü pazara sunumunu üstelenen Kaner Group ve  markanın kurumsal kimliğinin oluşması için çalışan Cherry Red ekibinin katkıları ile başarılı sonuç alındı.

Üretici kooperatif, Büyükkonuk Zeytin Üreticiler Tarım Kooperatifi ve üreticiler için şemsiye görevini üstlenen EZKOOP’un başarısını kutlarız. 

Kıbrıs Postası gazetesinde yayınlanan fotoğraflı habere bu linkten ulaşılmaktadır.

Havadis gazetesinde yayınlanan fotoğraflı habere bu linkten ulaşmak mümkündür.

Taş Değirmen Zeytinyağı'nın tanıtım toplantısına ait farklı fotoğraflara  9. TKG üyesi NİYAL ÖZTÜRK arkadaşımızon facebook sayfasının bu linkinden ulaşmak mümkündür.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından19-29 Ekim 2008 tarihleri arasında Ankara, Eskişehir, Bilecik, Sakarya ve İstanbu illerinde düzenlenen.  9. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına KKTC'den katılan NİYAL ÖZTÜRK  Avrupa Birliği kapsamında özel sektör geliştirme programında izleme ve değerlendirme ile iş geliştirme konularında danışmanlık hizmeti vermektedir.  

9. TKG programı katılımcısı NİYALÖZTÜRK müzik çalışmalarını profesyonel olarak sürdürmektedir.  Kendi adını taşıyan müzik grubu ile düzenli olarak sahneye çıkmakta, çeşitli festivallere katılmakta  ve etkinlikerde konserler vermektedir.

9. TKG programına Arnavutluk'tan katılan ASTRİT KURTİ (solda) 17-20 Ocak 2019 tarihlerinde Helsinki'de düzenlenen  MATKA Turizm ve Seyahat Fuarı'na katılaarak stant kurdu ve şirketinin tanıtımını yaptı.

MATKA Turizm Fuarı'nda 9 ülkeden  988 katılımcı şirket/kurum stant açarak, tanıtım  yaptı. Fuarı toplam 64.589 kişi ziyaret etti. Fuar ziyaretçilerinin 13.877’sini profesyoneller oluşturdu.

Finlandiya'da düzenlenen Matka Turizm Fuarı  İskandinavya'nın en büyük turizm fuarı konumundadır. Fuara yaklaşık 65 bin kişi katıldı. Fuarın ilk günü turizm profesyonelleri, diğer günler ise tüketiciler için açıldı. Fuar boyunca Fin vatandaşları çeşitli acenteleri ziyaret ederek çok avantajlı promosyon ve kampanyalardan yararlandı. Fuarda karavan ve emlak bölümü de büyük ilgi gördü.

Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de, Helsinki Fuar Merkezi’nde 17–20 Ocak 2019 tarihinde düzenlenen Kuzey Avrupa’nın en büyük turizm fuarı olan MATKA Turizm ve Seyahat Fuarı’na T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı 120 m2’lik bir alanda özel çizim bir stant ile katılım sağladı. Stantta ülkemizin golf turizmi potansiyelini tanıtmak amacıyla mini bir golf sahasına yer verildi. Türkiye standında ayrıca Alanya Tanıtım Vakfı, Sun Prime C-Lounge Hotel, Seher Hotel, Kilit Group ve Sirene Belek Hotel yer aldı.

Tanıtma Genel Müdürlüğü web sayfasında yayınlanan haberin ayrıntılarına bu linkten ulaşmak mümkündür.

Haberler Com sitesinde yayıaınlanan fotoğraflı habere bu linkten ulaşılmaktadır.

Haber Alanya sitesinde yayınlanan fotoğraflı habere ulaşmak için lütfen tıklayınız.

TOBB tarafından düzenlenen 9. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı üyesi ASTRİT KURTİ (solda)  turizm sektöründe ulaşım, konaklama hizmetleri veren "İnTour" şirketinin sahibi ve üst düzey yönetcisidir. Ayrıca Harmonia Hotels Group'un üst düzey yöneticisidir.  Arnavutluk Ticaret Odası Üyesidir.

9. TKG üyesi ASTRİT  KURTİ'nin Helsinki Matka Turizm ve seyahat Fuarı izlenimlerine ait farklı fotoğraflara arkadaşımızın facebook sayfasının bu linkinden ulaşılmaktadır. 

9.  TKG programına Kazakistan'dan  katılan ASKER PRİYEV başkent Astana'da 22 Aralık 2018 tarihinde düzenlenen Girişimci ANC Forumu'na katıldı.

ASKER PRİYEV ile yapılan söyleşiye bu linkten ulaşmak mümkündür.

TOBB tarafından Ankara, Eskişehir, Bilecik, Sakarya ve İstanbul'da  düzenlenen 9. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na katılan ASKER PİRİYEV (soldan 4.) Ahıska Türkleri Derneği'nin Astana  Şube Başkanı olarak görev yapmaktadır ve AHISKA Gazetesi'in Astana sorumlusudur. Astana'da Tengiri Otel'de yönetici olarak çalışmaktadır. Ahıska Türkleri ile ilgili tüm kültürel ve soyal girişimleri ve faaliyetleri gönüllü olarak yürütümektedir.