10. TKG programı katılımcısı ERİNDA ZHUPANİ (sol başta) Genel Sekreter olarak görev yaptığı ATTSO Arnavutluk-Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası'nın 4. kuruluş yıldönümü nedeniyle 21 Aralık 2018  Cuma günü üyelerle yapılan anketin sonuçlarının paylaşıldığı toplantıya TKG üyelerinin de katılmasından memnun oldu. 

T.C. Tiran Büyükelçisi MURAT AHMET YÖRÜK (soldan 2.) katılımıyla gerçekleşen toplantıya Başbakan Yardımcısı Senida Mesi ve Ekonomi Bakan Yardımcısı Albana Shkurta da katılarak, destek verdi.

Arnavutluk-Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası (ATTSO) kuruluşunun 4. yıldönümünü kutladı. Bu vesileyle, 21.12.2018 tarihinde ATTSO üyeleri ile yapılan anket sonuçları ile ilgili bir toplantı düzenlendi. Ankette, ATTSO üyeleri, Arnavutluk’taki iş ortamı hakkındaki görüşleri ve bu yılki beklentileri ile ilgili soruları yanıtlamışlardı.

Anketteki en önemli bulgu, Arnavutluk’taki iş ortamının bu yıl nötr olarak çıkmasıydı. Üyelerin faaliyetlerini olumsuz yönde etkileyen faktörlerin bazıları ise; yargının yavaş işlemesi, bürokrasi, adil olmayan rekabet ve piyasadaki tekeller şeklinde ortaya çıktı. ATTSO üyelerinin çoğu, 2018 yılında yatırımlarını arttırmış olup, bir sonraki yıl için da aynı performansı beklemektedirler. Dolayısıyla, şirketlerdeki çalışan sayısı da artış göstermiştir.

ATTSO'nun web sayfasında yayınlanan fotoğraflı habere ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birllği tarafından düzenlenen 20. TKG programına Arnavutluk'tan katılan ENİ XHEKO SERBO (soldan 3.) toplantıya katılarak, görüş ve önerilerini paylaştı.

TOBB  tarafından düzenlenen 20. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'nın Ankara ve İstanbul bölümlerine katılan ENİ XHEKO başkent Tiran'da otel, lokanta ve SPA merkezinden oluşan Xheko Imperial adlı aileişleetmesi turistik tesisin üst düzey yöneticisidir. Tiran Ticaret Odası ve Arnavutluk Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası üyesidir.

ATTSO'nun facebook sayfasında yayınlanan toplantı albümüne bu inkten ulaşmak mümkündür. 

Arnavutluk'tan 19. TKG üyesi ERİON CEREKJA (soldan 2.)  ATTSO tarafından düzenlenen  üye anketlerini değerlendirme toplantısına katılarak, görüşlerini paylaştı.

TOBB tarafından Ankara, Polatlı, Gebze, Kocaeli ve İstanbul'da düzenlenen  19. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Arnavutluk temsilcisi olarak katılan Dr. ERİON ÇERAKJA  DEİK Arnavutluk Türkiye İş Konseyi Başkanı olarak görev yapmakta ve başkent Tiran'da yaşamaktadır. Dental, medikal, kozmetik sektörlerinde ticaret yapan, ecza deposu olan ve sektörle ilgili kurs, konferans vb. eğitim programları düzenleyen şirket sahibi olan Dr. EİON CEREKJA  Tiran Ticaret ve Sanayi Odası Türkiye temsilcisidir. SOS Çocuk Köyleri sivil toplum kuruluşunda başkan yardımcılığı görevini gönüllü olarak yürütmektedir. 

19. TKG programı katılımcısı ERİON CEREKJA (sol başta) ve 20. TKG programı katılımcısı ENİ XHEKO (sağdan 3.)  TKG programı izlenimlerini paylaştılar.

10. TKG programı katılımcısı ERİNDA ZHUPANİ  bir sunum yaparak, üyeler arasında uygulanan anketin sonuçlarını konuklara anlattı.

Başbakan Yardımcısı Senida Mesi ve Ekonomi Bakan Yardımcısı Albana Shkurta yaptıkları konuşmalarda Arnavutluk’taki Türk şirketlerin yatırımları desteklediklerini dile getirdiler. Daha sonra, ATTSO üyelerinin Arnavutluk’ta karşılaştıkları sorunlar ile ilgili soruları cevapladılar.

Toplantıdan sonra düzenlenen kokteyle, ATTSO üyelerinin yanı sıra, dernek  ile ikili Ticaret ve Sanayi Odalarının temsilcileri, ATTSO'nun  partnerleri ve dostları katıldı.

Anadolu Ajansı'nın sitesinde Arnavutça dilinde yayınlanan fotoğraflı toplantı haberine bu linkten ulaşılmaktadır.

TOBB tarafından düzenlenen 10. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Arnavutluk temsilcisi olarak katılan ERİNDA ZHUPANİ Arnavutluk-Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası (ATTSO) Genel Sekreteri olarak görev yapmaktadır.

10. TKG üyesi ERİNDA ZHUPANİ üniversite eğitimini İzmir'de Ege Üniversitesi bünyesinde Mühendislik Fakültesi’nde tamamlamıştır. İşletme Yönetimi alanında yüksek lisansı derecesine sahiptir. Çok iyi derecede Türkçe ve İngilizce, iyi derecede İtalyanca bilmektedir.