5. TKG programına  Köstence kentinden katılan NURTEN MAHMUDİ (arkada, ortada) , Romanya Demokrat Türk Birliği üyelerinin çocuklarından oluşan folklor grubu ile festivallerde Türk halk danslarını tanıtma çalışmalarına başarıyla devam ediyor.

NURTEN MAHMUDİ  Türk halk dansları  çalışan çocuk dansçıların 18 Aralık 2018  Çarşamba günü Tulcea Belediyesi tarafından Jean Bart Kültür Merkezi solununda düzenlenen "2018 Ulusual Azınlık Günü" kutlama etkinliğinde  gösterdikleri başarılı performanstan memnun oldu.  

Her yıl, Ulusal Azınlık Günü Romanya'da yaşayan tüm etnik azınlıkların dans gruplarının yerel dansları sergilediği etkinliklerle kutlanmaktadır.

2018 Romanya Ulusal Azınlık  Günü kutlamaları konusndaki ayrıntılı bilgilere ve farklı fotoğraflara ulaşmak için 5. TKG üyesi NURTEN MAHMUDİ'nin faacebook sayfasının bu linkinin ziyaret edilmesi önerilmektedir.

TOBB tarafından Ankara ve İstanbul'da düzenlenen 5. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı NURTEN MAHMUDİ  (sol başta) Türk çocuklarına ve gençlerine Türkçe dersi vermekte, Türk kültürünü korumak ve güçlendirmek için gerçekleştirilen  kültürel ve soyal faaliyetlere destek olmakta, folklor gruplarını çalıştırmaktadır. Romanya Demokrat Türk Birliği üyesidir.