12. TKG programına Makedonya'dan katılan AMİR İSMAİLİ (sağdan 2.) Yeşilay Derneği tarafından 17-20 Aralık 2018 tarihleri arasında Antalya'nın turizm bölgesi Belek'te düzenlenen "3. Ülke Yeşilayları Kapasite Geliştirme Programı ve 2. Genel Kurul Toplantısı"na katıldı.
Yeşilay Derneği'niin Maritim Pine Beach Resort otelde gerçekleşen kapasite geliştirme seminerine ve genel kuruluna elliiki ülkeden temsilciler katıldı. Alkol, sigara, madde ve teknoloji bağımlılıklarının masaya yatırıldığı seminerde yürütülen mücadele yönetemleri hakkında bilgi verildi.
3. Kapasite Geliştirme Programı ve 2. Genel Kurul programı boyunca; tütün, alkol, uyuşturucu, kumar ve teknoloji bağımlılıkları ile ilgili seminerlerin yanı sıra, Uluslararası Yeşilay Federasyonuna (UYEF) üye ülkeleri de yerel ve bölgesel sunumlar gerçekleştirdi. Toplantılara Birleşmiş Milletler, Dünya Sağlık Örgütü, İslam İşbirliği Teşkilatı, Uluslararası Kızıl Haç ve Kızılaylar Federasyonu, Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı ve diğer uluslararası kurumların temsilcileri katıldı.
Yeşilay 7 direktörlük, 21 birim ve 139 çalışanı ile hizmet vermektedir. Yeşilay'ın ülke genelinde bağımlılıklarla mücadele eden 107 şubesi bulunmaktadır. Bağımlılıklarla küresel boyutta mücadele etmek için 52 ülkenin Yeşilay'ı 2016'da Uluslararası Yeşilay Federasyonu çatısı altında toplanmıştır.
Haberler Com sitesinde yayınlanan kapasite geliştirme semineri haberinin ayrıntılarına bu linkten ulaşmak mümkündür.
Seminer hazırlıkları konusundaki habere bu linkten ulaşılmaktadır.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Karaman, Konya ve İstanbul illerinde düzenlenen 12. TKG Programı'na Makedonya temsilcisi olara katılan AMİR İSMAİLİ, Türkiye’den satın aldığı akrlik levhalar, polyester, alüminyum profil ve pleksiglas vb hammedeyi kullanarak banyo mobilyası ve küvet üretimi ve ticareti ile seramik toptan ve perakende ticareti yapan şirketite üst düzey yöneticidir. MATIB Makedonya Türk İşadamları Birliği üyesidir.
12. TKG Programı'na Ukrayna'dan katılan YULİYA KUCMA Svobodnaya Eğitim Platformu tarafından HBÖ - Hayat Boyu Öğrenme programları çerçevesinde düzenlenen "Pazarlama ve Halkla İlişkiler konulu seminerlere katıldı.
Svobodnaya Eğitim Platformu, ünlü dünya ve Ukraynalı uzmanların, gazetecilerin ve iş adamlarının pazarlama, gazetecilik, girişimcilik, ekonomi ve işletme yönetimi ve politik halkla ilişkiler öğrettiği bir platformdur.
12. TKG programına Ukrayna'nın başkenti Kiev'den katılan YULİYA KUCHMA (solda), danışmanlık ve tercüme şirketi sahibidir.
12. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı üyesi YULİYA KUCHMA Ukrayna'nın İstanbul Başkonsolosluğunda Kültür Ataşesi olarak görev yapan eşi ve çocukları ile birlikte Haziran 2011-kim 2017 tarihleri arasında İstanbul'da yaşadı.