18. TKG programına Özbekistan'dan katılan MANSOOR RAHİMOV (sol başta) Uluslararası iş ve Teknoloji Derneği tarafından düzenlenen "Global Girişimcilik Haftası" kapsamında 17 Kasım 2018  Cumartesi günü gerçekleştirilen "İş Günü" programı için meyve fidanları dikilmesi etkinliğini organize ederek, destek verdi.   

Meyve fidanları dikilmesi etkinliiğine ait farklı fotoğraflara arkadaşımızın facebook sayfasının bu linkinden ulaşmak mümkündür.

18. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı üyesi MANSOOR RAHİMOV modern ekipman, makine ve hammadde ithalat süreçlerinde yatırım projelerinde fizibilite hazırlanması, sözleşme yapılması, finansman bulunması, lojistik, sigorta vb diğer hususlarda  danışmanlık hizmetleri sunan şirkette üst düzey yöneticidir. Bir süre  Türk ortakları ile birlikte  başlattığı başta ceviz olmak üzere, meyve fidanı yetiştiricliği işini Mevalı Plants markası ile başarıyla sürdürmektedir. Uluslararası İş ve Teknoloji Derneği (UİTD), Özbekistan Ticaret ve Sanayi Odası, İş ve Tarım Destek Merkezi üyesidir.

18. TKG programına Moldova'dan katılan VALERIY CHILIOGLO (sağdan 2.) 20 Kasım 2018 tarihinde Almanya'nın  canlı hayvan yetiştiriciliği yapan ünlü çiftliği Mifuma'yı ziyaret ederek, çoğaltmak amacıyla tavşan satın aldı.

 VALERİ CHILIOGLO'nun Mifuma Çiftliği ziyaretine ait farklı fotoğraflarına bu linkten ulaşılmaktadır.

TOBB tarafından Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa ve İstanbul'da düzenlenen 18.Türkçe Konuşan Girişiimciler Programı'na katılan VALERIY CHILIOGLO  kuzu ve av hayvanlarının derisinden kürk derisi üretimi yapan şirket sahibidir. Gagavuz İşadamları Derneği Başkan Yardımcısıdır. 

18. TKG programının açılış oturumunda gür sesi ile seslendirdiği "Oglan Oglan" türküsü ile arkadaşlarının gönlünü kazanan Moldova'nın Gagavuz Yeri Özerk  Bölgesinden  VALERIY CHILIOGLO'ya  çobanların seslendirdiği bu güzel Oğuz Türküsü'nü bizimle paylaştığı  için teşekkür ediyoruz.