6. TKG programına Azerbaycan'dan katılan ve programın heyet başkanlığı görevini üstlenen Dr. ELSHEN EBULHESENLİ (solda) 13 Aralık 2018 Perşembe günü ekonomi çevrelerinin önde gelen isimleri ile toplantıda buluştu.

Toplantıya Azerbaycan Ekonomi Bakan Yardımcısı Niyazi Seferov, T.C. Ticaret Müşaviri Ahmet Ataker ve ATİB Başkanı Cemal Yangın da katıldı.

6. TKG programı heyet başkanı Dr. ELSHEN EBULHESENLİ'nin toplantı anısına ait farklı fotoğrafına arkadaşımızın facebook sayfasının bu linkinden ulaşmak mümkündür.

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) 39. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı, 14 Aralık 2018  tarihinde Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlendi. Toplantıya, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da katıldı.

Türkiye'nin kurucu üyesi olduğu ve Sekretaryasına İstanbul'da ev sahipliği yaptığı KEİ'nin 14 Aralık'ta dönem başkanı Azerbaycan'ın ev sahipliğinde düzenlenecek 39. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı öncesinde Bakü'de yoğun hazırlıklar yapıldı.

Dr. ELSHEN EBULHESENLİ  (sağdan 2.) emlak, gayrımenkul ve yatırım konusunda 22-24 Kasım 2018 tarihlerinde düzenlenen  RecExpo Fuarını ziyaret etti.

Başta Suryapı olmak üzere çok sayıda Türk firması RecExpo Fuarı'na katılarak,devam etmekte olan projeleirni tanıttı.  ATO'nun eski başkanıı SALİH BEZCİ'nin  sahibi olduğuu BESA Gup fuarın altın sponsorluğunu üstlenerek, yeni projelerini Azerbaycan'dak ipotansiyel alıcılara tanıttı. 

Türkiye’ye yabancıların ilgisi artmaya devam ediyor. Özellikle konut alan yabancılara vatandaşlık hakkının tanınması için gerekli alt sınırın 1 milyon dolardan 250 bin dolara düşürülmesiyle yabancıya konut satışları rekor kırmaya başladı. Türki Cumhuriyetler ve Körfez ülkeleri ise bu kapsamda başı çekti. Yılın ilk 10 ayında Türkiye'den konut alan Azerbaycan vatandaşlarında da yüzde 34'lük artış yaşandı. Bu dönemde Azeriler, toplam 763 bağımsız bölüm satın aldı.

Dr. ELSHEN EBULHESENLİ (sağda)  20 Ekim 2018 tarihinde eşi Mehbube Hanım (solda) ile birlikte iki haftalık sonbahar tatili için Antalya'da bulunduğuu sırada, Azerbaycan Büyükelçiliği Ticaret  Konsolos Yardımcısı olarak görev yapan akrabası Avukat Lale Hesenova'yı (arkada) ziyaret etti.

ELSHEN EBULHESESENLİ'nin Antalya tatili izlenimlerine ait farklı footğraflara  arkadaşımızın facebook sayfasının bu inkinden ulaşılmaktadır.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara ve İstanbul illerinde düzenlenen 6. Türkçe Konuşan Girişimciler  Programı'nda  heyet başkanlığı görevini üstlenen  Dr. ELSHEN EBULHESENLİ  T.C.Bakü Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliğinde Müşavir Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

Ülkelerimiz arasındaki ticaretin gelişmesi ve iş hacminin artması konusundaki değerli çabaları nedeniyle Dr. ELSHEN EBULHESENLİ arkadaşımıza teşekkür ediyoruz.