13. TKG programına Sırbistan'ın Sancak Bölgesi'ni temsilen katılan RESAD COSOVİÇ (soldan 3.) ve ENES T. MELİÇ (sağdan 2)  21 Kasım 2018 Çarşamba günü   5.Uluslararası Trakya ve Balkan İş Forumu'na birlikte katıldı. 

Trakya Kalkınma Ajansı’nın organizasyonuyla gerçekleştirilen “5. Uluslararası Trakya ve Balkan İş ForumuTekirdağ’da yapıldı. Etkinliğe Türkiye, Yunanistan, Bulgaristan, Makedonya, Romanya, Sırbistan ve Karadağ’dan iş adamları katıldı.

Program kapsamında gıda, tarım, ambalaj, hayvancılık, tarım makineleri, inşaat, turizm ve sağlık turizmi,  orman ürünleri, lojistik, makine yan sanayi gibi sektörlerden toplantıya katılan işadamları, Türkiyeli meslektaşlarıyla ikili görüşmeler yapıp işbirliği olanaklarını ele aldı. 

Bölgeler arası ticaret hacminin geliştirilmesi ve ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi amacıyla forum kapsamında ikili iş görüşmeleri (B2B) düzenlenmiştir.. İkili görüşmelerde gıda, tarım, ambalaj, hayvancılık, tarım makineleri, inşaat, turizm ve sağlık turizmi, orman ürünleri, lojistik, makine yan sanayi sektörlerinde yatırım ve iş birliği fırsatları değerlendirilmiştir.

Trakya Kalkınma Ajansı web sayfasında yayınlanan iş forumu haberine ve farklı fotoğraflara bu linkten ulaşmak mümkündür. 

13. TKG programına Sırbistan'dan katılan REŞAD COSOVİÇ (solda) 5. Uluslararası Trakya ve Balkan İş Forumu'na eşi ile birlikte katıldı.

Tekirdağ Valiliği web sayfasında yayınlanan haberin ayrıntılarına ve farklı fotoğraflara ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

Hürriyet Gazetesinde yayınlanan fotoğraflı habere bu linkten ulaşılmaktadır.

Haber Türk Gazetesinde yayınlanan fotoğraflı iş  forumu haberine ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.   

Milliyet Gazetesinde yayınlanan fotoğraflı habere ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Sırbistan'dan 13. TKG üyesi ENES T. MELİÇ  5. Uluslararası Trakya Balkan İş Forumu kapsamında düzenlenen ikili iş görüşmelerinde yararlı bağlantılar kurdu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Nevşehir, Kayseri ve İstanbul'da düzenlenen 13. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Sırbistan'ın Novi Pazar (Yeni Pazar) bölgesinden katılan  ENES T.  MELİC, gıda sektöründe çalışan tatlı, börek, mantı vb unlu mamuller üreten ve pazarlayan  şirket sahibidir. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara,  Nevşehir, Kayseri ve İstanbul'da düzenlenen 13. TKG programı katılımcısı RESAD COSOVİÇ (sağda)  Novi Pazar şehrinde yaşamaktadır ve mobilya aksesuarları ticareti yapan şirket sahibidir.  

REŞAD COSOVİÇ  İş Forumu'nunForumun tamamlanmasından sonra İstanbul'a giderek iş bağlantılarını yeniledi ve Tarihi Yarımada'da Sultanahmet Meydanı'nı  ziyaret etti.  

13. TKG programı katılımcısı REŞAD COSOVİÇ'in İstanbul ziyaretine ait fotoğraflarına  arkadaşımızın facebook sayfasının bu linkinden ulaşmak mümkündür.

13. TKG üyesi RESAD COSOVİÇ'in İş Forumu izlemimlerine ait farklı fotoğraflara  arkadaşımızın facebook sayfasının bu lnkinden ulaşmak mümkündür.

13. TKG üyesi RESAD COSOVİÇ (2. sırada, sağ başta) İş Forumu'nun açılış konuşmalarını ilgiyle izledi.

5. Trakya- ve Balkan İş Forumu'na TOBB'a bağlı oda ve borsa yöneticileri de katılarak, destek verdi.  ön sırada oturan Tekirdağ TSO Başkanı Cengiz Günay (soldan 7.) , Edirne TSO Başkanı Recep Zıpkınkurt (sağdan 2.) Tekirdağ Ticaret Borsası Başkanı Osman Sarı, Çerkezköy TSO Başkanı Süleyman Kozuva konuk girişimcilerle yakından ilgilendi.

Uluslarası Trakya ve Balkan İş Forumu'na katılan iş adamları yaptıkları açıklamalarda bu tür organizasyonların sıklığının hem bölgesel işadamlarının kaynaşmasına hem de bölge ekonomisinin kalkınmasına olanak sağlayacağının altını çizerek daha sık bir araya gelme dileklerini ilettiler.

5. Trakya ve Balkan İş Forumu plaket takdimi ve işadamları tarafından gerçekleştirilen ikili görüşmeler ile son buldu.