20. TKG programına Afganistan'dan katılan  MOHAMMAD JAWID MUKHTAR (sağdan 4.) Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İBRAHİM USLAN , Rektör Yardımcısı YAŞAR  AYDEMİR ve  Gazi TÖMER Merkezi Müdürü Doç. Dr.  NEZİH TEMUR ve  Üniversitenin üst düzey yöneticileri  ile çalışma yemeğinde buluştu.

20. TKG programına İran'dan katılan ZOHREH ROSTAMI (soldan 3.) Farsça çevirmen olarak dönem arkadaşına eşlik etti. 

MOHAMMAD JAWID MUKHTAR bir süre önce  Gazi Üniversitesi ile işbirliği yaparak Mezar-ı Şerif kentinde  bulunan Mukhtar Koleji bünyesinde TÖMER Dil Merkezi kurmuştu.

TKG web sayfasında yayınlanan  Afganistan'da  TÖMER açılışı haberine bu linki tıklayarak ulaşmak mümkündür.

Çalışma yemeğinde Mezar-ı Şerif TÖMER Merkezi'nin faaliyetleri  ve yeni işbirliği olanakları üzerinde görüş alış verişinde bulunuldu.  

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, istannbul, Çerkezköy, Çorlu, edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da düzenlenen 20. TKG programı üyesi ZOHREH ROSTAMI  Urimiye’de bulunan fabrikalarda dorse, dingil ve yedek parça üretimi yapan aile şirketinde üst düzey yönetici olarak görev yapmaktadırlar. Başkent Tahran’da şatış sonrası hizmet sunan mağaza ve servis alanı işletmektedir. Şirket İran pazarında dorse-dingil sektörünün yarısına  hakimdir. Şirketin Mersin’de yedek parça fabrikası bulunmaktadır. Grup yakın zamanlarda İstanbul’da da bir şirket kurmuş bulunmaktadır. Urimiye Ticaret ve Sanayi Odası Üyesidir.  

20. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı MOHAMMAD JAWID MUKHTAR Afganistan, Tacikistan, Birleşik Arap Emirlikleri-Duıbai, Özbekistan, Kazakistan ve Türkiye’de inşaat, makine, kimya endüstrisi, plastik sanayi-PVC, bilişim, lojistik, genel ticaret ve eğitim sektörlerinde faaliyet gösteren, inşaat malzemeleri ithalat ve ihracatı yapan, dayanıklı tüketim ev aletleri imalatı ve ithalatı yapan, Toyota Afganistan ana bayiliğini üstlenmiş olan  kolej düzeyinde İngilizce eğitim veren ilkokul ve ortaokulu olan şirketler grubu sahibi ve üst düzey yöneticidir. Afganistan Ticaret Odası, İstanbul Ticaret Odası, BAE Ticaret Odası ve Duşanbe Ticaret Odası üyesidir.

Farklı fotoğraflara ulaşmak için 20. TKG programına Gümülcine'den katılan EMRE MOUSTAFA tarafından hazırlanan 20. TKG grubunun fotoğraf albümüne ait bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.