18. TKG programına Bulgaristan'dan katılan MUSTAFA AHMEDOV (sağdan 2.) başkanlığını üstlendiği Deliorman İşadamları Derneği tarafından, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Birliği, Bulgar Biyo Üretim Derneği ve Bulgar Arıcılar Birliği ile işbirliği yapılarak, 3 Kasım 2018 Cumartesi günü Varna'da  düzenlenen "Bulgaristan Dünya Gıda Güvenliğinin Bir Parçası" konulu seminerde sunum yaptı.

Seminerde konuşmacılar,  girişimcilerin ve politikacıların organik gıdaların üretimine ve Bulgaristan'ın bu konudaki yüksek potansiyeline dikkatlerinin çekilmesi üzerine odaklandı. 

Seminer 3 Kasım 2018 tarihinde Varna'da 85'den fazla işinsanınınve uzmanın katılımıyla gerçekleştirildi. Modern sera kompleksleri, meyve yetiştiriciliği ve biyo arıcılık alanında uzmanlarla tartışmalar gerçekleştirildi. Önemlii her ulusal projenin arkasında sürekli bir siyasi destek olması gerektiğini vurgulayan jkonuşmacılafr, yaptıkları konuşmalarda  politikacıları  “Bulgaristan'ın Organik Gıda Üretimi ve Dünya Sağlıklı Gıda Pazarları için En İyi Hedefe Dönüştürülmesi” konusu ile ilgilenmeye davet etti.

Seminerle ilgili farklı fotoğraflara 18. TKG programı üyesi  MUSTAFA AHMEDOV arkadaşımızın facebook sayfasının bu linkini tıklayarak ulaşmak mümkündür.

18. TKG programı katılımcısı ve Deliorman İşadamları Derneği Başkanı MUSTAFA AHMEDOV  temiz çevre projeleri geliştirlmesi kapsamında 5 Ekim 2018 Cuma günü BulgarSu Derneği'nin ev sahipliğinde, ilgili çevrelerin, su ve kanalizasyon işletmecilerini, sorumlu  Bakanlıkların ve kurumların etkin katılımlarıla, arıtmadan sonra ortaya çıkan çamurunun kullanımı ile ilgili olarak düzenlenen İkinci Ulusal Konferansta sunum yaparak, çamurun geri kazanımı ve enerji üretimi için en yenilikçi teknolojiyi tanıttı.

Çamurun geri kazanılması konulu  toplantıya ait farklı fotoğraflara arkadaşımızın facebook sayfasıının bu linkinden ulaşmak mümkündür. 

TOBB tarafından Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa ve İstanbul'da düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı ve Deliorman İşadamları Derneği Başkanı MUSTAFA AHMEDOVTürkiye’den Bulgaristan ve Romanya’ya makine ithalatı yapan şirket sahibidir.