9. TKG Programına Kazakistan'dan katılan ASKER PRİYEV,  Haydar Aliyev'in vefatının 15. yıldönümü nedeniyle Astana'daki Azerbaycan Büyükelçiliği tarafından düzenlenen anma toplantısına katıldı.

Azerbeycan halkının milli lideri Haydar Aliyev, başkent Astana’da düzenlenen konferansta anıldı. Azerbeycan’ın Kazakistan Büyükelçiliği tarafından  düzenlenen konferansta Azerbeycan’ın milli lideri Haydar Aiyev vefatının 15. yıldönümünde anıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 9. TKG programı katılımcısı ASKER PRİYEV (soldan 3.) anma törenine Ahıska Türkleri temsilcileri ile birlkte katıldı.

Azerbaycan'ın Astana Büyükelçiliği tarafından düzenlenen Haydar Aliyev'i anma töreni hakkında ayrıntılı bilgilere ve farklı fotoğraflara bu linkten ulaşmak mümkündür. 

TRT Avaz sitesinde yayınlanan Bakü'deki anma törenleri haberine bu linkten ulaşılmaktadır. 

TOBB tarafından Ankara, Eskişehir, Bilecik, Sakarya ve İstanbul'da  düzenlenen 9. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na katılan ASKER PİRİYEV (soldan 4.) Ahıska Türkleri Derneği'nin Astana  Şube Başkanı olarak görev yapmaktadır ve AHISKA Gazetesi'in Astana sorumlusudur. Astana'da Tengiri Otel'de yönetici olarak çalışmaktadır. Ahıska Türkleri ile ilgili tüm kültürel ve soyal girişimleri ve faaliyetleri gönüllü olarak yürütümektedir.