20. TKG programına Batı Trakya'nın Gümülcine kentinden katılan CHOUSEIN CHAFOUZ (HÜSEYİN HAFIZ) AMET yatılı olarak okuduğu Kabataş Erkek Lisesi'nden mezuniyetlerinin 25. yılı nedeniyle 18 Kasım 2018 Pazar günü İstanbul'da düzenlenen "Mezunlar Buluşması"na katılarak, arkadaşları ile neşeli anlar paylaştı.

TOBB tarafından düzenlenen 20. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Yunanistan'ın Batı Trakya bölgesinden katılan CHOUSEIN CHAFOUZ (HÜSEYİN HAFIZ) AMET (soldan 3.), İTÜ Elektrik Elektronik Fakültesi Elektronik ve Haberleşme Bölümü mezunudur. İnşaat ve elektro mekanik sektöründe faaliyet gösteren, yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretimi yapan şirket sahibidir. Ayrıca; taze meyve sebze paketleme şirketi yönetim kurulu üyesi olarak ihracattan sorumlu yetkilidir. Trakya İşadamları Derneği ve Yüksek Tahsilliler Derneği üyesidir.

CHOUSEIN CHAFOUZ (HÜSEYİN HAFIZ) AMET'in  Kabataş Erkek Lisesi Mezuniyetin 25. Yılı  Buluşması etkinliğğine ait farklı fotoğraflarına arkadaşımızın facebook sayfasının bu linkinden ulaşmak mümkündür.

20. TKG programına Kosova'dan katılan EMRİM LAJQİ  Arnavutluk'un  bağımsızılığını temsil eden Bayrak Günü'nü kutlamak için  kutlamak için 28 Kasım 2018 Çarşamba günü  Kahramanalar Anıtına çiçek koydu.

Arnavutların en önemli milli bayramı olan "Bayrak günü" olarak kutlanan 28 Kasım Arnavutluk'un bağımsızlığının ilan edildiği gün, Kosova'daki  Arnavutlar tarafından da büyük bir coşkuyla kutlanmaktadır.

Bayrak ve Bağımsızlık Günü dolayısıyla Makedonya ve Kosova'da yaşayan Arnavutlar da etkinlikler düzenledi. Avlonya Millet Meclisinde 28 Kasım 1912'de Arnavutluk'un bağımsızlığının ilan edilmesi dolayısıyla kutlanan "Bayrak ve Bağımsızlık Günü" 106 yıldır hem Arnavutluk'ta hem de Arnavut nüfusun yaşadığı diğer ülkelerde törenlerle kutlanmaktadır.

Haberler com sitesinde yayınlanan Bayrak Günü kutlaması haberine bu linkten ulaşmak mümkündür.

20. TKG programı üyesi EMRİM LAJQİ'nin Bayrak Günü kutlamasına ait farklı fotoğraflarına ulaşamak için arkadaşımızın facebook sayfasının bu linkinin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

.

TOBB tarafından düzenlenen 20. TKG programına katılan EMRİM LAJQİ züccaciye sektöründe faaliyet gösteren, satış mağazası olan şirket sahibidir. Kosova Ekonomi Odası üyesidir.

20. TKG üyesi ZOHREH ROSTAMI babası ile birlikte iş ortaklarının fabrikasında inceleme yapmak ve yeni bağlantılar  üzere  8-9 Kasım 2018 tarihlerinde Rusya Federasyonu'nun başkenti Moskova'yı ziyaret etti.

20. TKG üüyesi ZOHREH ROSTAMI (solda)  babası ile birlikte başta Kızıl Meydan olmak üzere Mosova'nın tarihi ve turistik  yerlerini gezdi.

20. TKG programına İran'dan katılan ZOHREH ROSTAMI  İran'ın Urimiye kentinde bulunan fabrikalarda dorse, dingil ve yedek parça üretimi yapan aile şirketinde üst düzey yönetici olarak görev yapmaktadırlar. Başkent Tahran’da şatış sonrası hizmet sunan mağaza ve servis alanı işletmektedirler. Şirket İran pazarında dorse-dingil sektörünün yarısına  hakimdir. Şirketin Mersin’de yedek parça fabrikası bulunmaktadır. Grup yakın zamanlarda İstanbul’da da bir şirket kurmuş bulunmaktadır. Şirket Urimiye Ticaret ve Sanayi Odası Üyesidir.

KKTC'den 20. TKG üyesi MURAT BORUCU (ortada)  Girne Satranç Derneği tarafından düzenlenen  ‘Eğitim Temalı’ satranç turnuvasına bu yıl iş arakadaşları ile birllikte, ‘Borucu Süt Ürünleri’ takımı olarak katılarak, turnuvaya destek verdi.

.

20. TKG programına  KKTC temsilcisi olarak katılan MURAT BORUCU (soldan 2.) Girne'de yaşamaktadır. Gıda  sektöründe  faaliyet gösteren, süt ürünleri üretimi ve ticareti ile uğraşan şirket sahibidir. Ayrıca gayrimenkul yatırımı ve emlak sektöründe faaliyet gösteren TURYAP Girne Liman emlak ofisinin ortağıdır. Kıbrıs Türk Ticaret Odası üyesidir. SÜTEK Süt Endüstrisi Kurumu üyesidir.

20. TKG programı katılımcısı MURAT BORUCU''nun satranç turnuvası izlenimlerine ait farklı fotoğraflarına arkadaşımızın facebook sayfasının bu linkinden ulaşmak mümkündür.

 20. TKG programına Kazakistan'ın eski başkenti Almatı kentinden katılan SERİK  KULATAY  Mevlüd Kandili nedeniyle  18 Kasım 2018 Pazar akşamı düzenlenen kutlama töreninin hazırlıklarına katkıda bulundu ve görev üstlendi.

20. TKG üyesi SERİK KULATAY'ın Mevlid Bayramı kutlamasına ait farklı fotoğraflarına arkadaşımızın facebook sayfasının bu linkinden ulaşılmaktadır.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 20. TKG programına Kazakistan'dan katılan SERİK KULATAYEV  (ayakta, sağda)  tarım sektöründe faaliyet gösteren, büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan şirket sahibidir.

20. TKG programına Türkmenistan'dan katılan Dr. DOVRAN ORAZGYLYJOV  2018 yılında İstanbul'da yayıncılık, tercüme, turizm ve bilişim sektörlerinde faaliyet gösterecek ATAVATAN  Danışmanlık şirketini kurarak, İstanbul Ticaret Odası'na tesciilini yaptırmıştı. 

20. TKG programı nedeniyle İstanbul'da bulunduğı sırada Ataavatan Danışmanlık şirketinin  merkez ofisinin son eksiklerini tamamlayarak resmi açılışını yapan Dr. DOVRAN ORAZGYLYJOV arkadaşımızı kutlar, bereketli kazançlar dileriz.

Dr. DOVRAN ORAZGYLYJOV  İstanbul'un tarihi ve turistik bölgelerinin çekiminden etkilenmekte ve sık sık gerçekleşen ziyaretleri sırasında boş zamanlaraını İstanbul Boğazı ve Marmara Denizi sahillerini gezerek değerlendirmektedir. 2018 sonbaharında Kasım ayı başında gerçekleşen İstanbul ziyareti sırasında anı fotoğrafı çektirmekiçin bu kez  İstanbul'un tarihi simgelerinden Kız Kulesi'nin manzarasını tercih etti.

TOBB tarafından düzenlenen 20. Türkçe Konuşan Girişimciler Pprogramı katılımcısı Dr. DOVRAN ORAZGYLYJOV Türk ve yabancı şirketlere hukuk, yönetim, muhasebe konularında hizmet sunan, medya, tercüme, eğitim ve insan kaynakları konularında faaliyet gösteren, “Atavatan Türkmenistan” internet gazetesini yayınlayan şirketler grubu sahibidir. 

20. TKG programına Kırgızistan'dan katılan KYIALBEK  DYIKANOV  başkent Bişkek'te 16 Kasım 2018 Cuma günü Hyatt Regency Otel'de düzenlenen Kırgızistan turizm sektörünün tüm yönleriyle incelendiği ve ülkede turizmin gelişmesi için  alınması gereken önlemler ve yapılması gereken acil işlerin  tartışıldığı 10. Turizm Forumu'na katıldı.

20. TKG programı üyesi KYIALBEK  DYIKANOV (sağdan 2.) 5 Aralık 2018 Çarşamba günü Sahne Sanatları Tiyatrosu'nda düzenlenen "Doğumunun 90. Yılında CENGİZ AYTMATOV'u Anma" etkinlikleri kapsamında gerçekleşen kültürel  programa eşi ve çocukları ile birlişkte katıldı.

TOBB tarafından düzenlenen 20. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı KYIALBEK  DYIKANOV Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi Turizm  ve İşletme Bölümü mezunudur. Uluslararası Kıbrıs Üniversitesinde  İşletme Yüksek Lisansı yapmıştır. 

KYIALBEK  DYIKANOV  yurtiçi  ve yurtdışı turizm hizmetleri sunan, yurt dışı eğitim ve staj programları düzenleyen ve kariyer danışmanlığı konularında faaliyet gösteren BARS Turizm şirket sahibi ve üst düzey yöneticidir. Egemendik Türkiye Mezunlara Derneği ve  Kırgız Tur Operatörler birliği (KATO) üyesidir.

20. TKG programı üyesi  ZHASSULAN (CASULAN) NURMAKHAMBETOV (oturan) Kazakistan'ın farklı yerleerinde bulunan camilerde görev yapmakta olan imamların mesleki yeterliliklerini geliştirmek için düzenenen 3 haftalık seminer programında hukuk konularında temel bilgiler dersi vererek, uygulamada karşılaşılan sorunlar hakkında çözüm önerilerinde bulundu.   

20. TKG programı katılımcısı ZHASSULAN (CASULAN) NURMAKHAMBETOV (soldan 2.)  İstanbul'da bulunduğu sırada, bir şirket ile ülkeler arası ticaret ve danışmanlık hizmetlerini kapsayan "İşbirliği Sözleşmesi" imzaldı. Değerli arkadaşımızı kutluyor, başarılar ve bereketli kazançlar  diliyoruz.

İmza törenine ait farklı fotoğraflara CASULAN NURMAKHAMBETOV arkadaşımızın facebook sayfasına ait bu linkten ulaşmak mümkündür.

Ankara, İstanbul,  Çorlu, Çerkezköy,  Edirne, Kırklareli  ve Tekirdağ illerinde düzenlenen 20. Türkçe Konuşan Giirişimciler Programı katılımcısı ZHASSULAN (CASULAN) NURMAKHAMBETOV inşaat malzemeleri ticareti yapan, hukuk, organizasyon ve yatırım projeleri konusunda danışmanlık hizmeti veren şirket sahibidir.