14. TKG programına Kırgızistan'dan katılan AIGUL SAIRAKUNOVA (sol başta) "Türkiye -Kırgızistan PPP Konferansı" nedeniyle başkent Bişkek'te bulunan DEİK Uluslararası Teknik Müşavirlik İş Konseyi heyetinin 24 Ekim 2018 Çarşamba günü Kırgızistan Ekonomi Bakanlığı yetkilileri ile yaptığı toplantıda çevirmenlik görevini üstlendi.

Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi mezunu olan AIGUL SAIRAKUNOVA öğrenci olduğu yıllarda bir ay süreyle TOBB'da staj yapmıştı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Afyonkarahisar, Denizli ve İstanbul'da düzenlenen 14. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Kırgızistan temsilcisi olarak  katılan AIGUL SAIRAKUNOVA başkent Bişkek'te yaşamakta ve T. C. Ticaret Müşavirliği kadrosunda yerel uzman olarak görev yapmaktadır.

19. TKG programı üyesi ELVİRA BOROMBAEVA (sağdan 2.) DEİK Uluslarası Teknik Müşavirlik İş Konseyi ve  Kamu ve Özel Sektör Ortaklığı (PPP) Komitesi'nin organizasyonunda, Bişkek'te  düzenlenen "Türkiye-Kırgızistan PPP Konferansı ve Türkiye Tecrübesi" başlıklı konferansın açılış konuşmacıları arasında yer aldı.

Konferansla ilgili farklı fotoğraflara ulaşmak için ELVİRA BOROMBAEVA'nın facebook sayfasının bu inkinin  ziyaaret edilmesi önerilmektedir.   

19. TKG programına Kırgızistan'dan katılan ELVİRA BOROMBAEVA (solda) DEİK Uluslararası Teknik Müşavrilk İş Konseyi Başkanı'na konferans anısına duvar panosu  armağan etti.

TOBB tarafından düzenlenen 19. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı ELVİRA BOROMBAEVA enerji, is geliştirme ve hukuk alanlarında danışmanlık hizmeti veren şirket sahibi ve üst düzey yöneticidir. NABA (Ulusal İş Dernekleri Birliği ve Küçük HES Birliği Başkanlık görevlerini yürütmektedir. Yatırım Kurulu ve Yolsuzluk Forumu üyesidir. Ayrıca Egemendik Türkiye Mezunları Derneği Kadın Komisyonu Başkanıdır.

DEİK Teknikk Müşavirlik  iş Konseyi'nin Bişkek toplantılarına ait farklı fotoğraflara bu linkten ulaşılmaktadır.

Türkiye Ticaret Bakanlığı'nın desteğiyle Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) çatısı altındaki Uluslararası Teknik Müşavirlik İş Konseyi  ve Kamu ve Özel Sektör Ortaklığı (PPP) Komitesi'nin organizasyonunda, Bişkek'te "Türkiye-Kırgızistan PPP Konferansı ve Türkiye Tecrübesi" başlıklı konferans düzenlendi.

24 Ekim 2018 tarihinde Müşavirlik İş Konseyi Kamu ve Özel Sektör Ortaklığı (PPP) Komitesi'nin organizasyonunda, başkent  Bişkek'te  düzenenen "Türkiye-Kırgızistan PPP Konferansı ve Türkiye Tecrübesi" başlıklı konferansa  Kırgızistan Cumhuriyet Partisi milletvekilli Mahabat Mavlyanova, Ekonomi Bakan Yardımcısı Avtandil Alıbayev, Yatırımlar Teşviki ve Koruma Ajansı Başkan Yardımcısı Sırgak Mederkulov, Küçük Hidroelektrik Santralleri Derneği Başkanı VE 19. TKG üyesi ELVİRA BOROMBAEVA'nın yanı sıra Türkiye'den Ticaret Bakanlığı Serbest Bölgeler Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürü Uğur Öztürk ve Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi CENGİZ KAMİL FIRAT katıldı.

Türk müteahhitlik firmalarının Kırgızistan'da bugüne kadar toplam 720 milyon dolarlık 70 projeye imza attığını belirtti.

Kırgız yetkililerin yoğun ilgi gösterdiği konferansta, DEİK PPP Komitesi Başkanı Dr. Eyüp Vurral Aydın, "PPP'nin Temelleri ve Başlıca İlkeleri" ve "PPP Projelerinde Türk Modeli ve Tecrübesi" başlıklı sunumlar yaptı.

T.C. Bişkekk Büyükelçiliği'nin faceebook aayfasında yayınlanan Ticaret Bakanlığı ile DEİK Uluslararası Teknik Müşavirlik İş Konseyi ortaklığında "Kamu Özel Sektör İşbirliği Konferansı ve Türkiye Tecrübesi"  haberine ve farklı fotoğraflara ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.

Haberler com sitesinde yayınlanan konferans haberinin ayrıntılarına ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterl iolacaktır.

Star haber sitesinde yayınlanan fotoğraflı konferans haberine bu linkten ulaşılmaktadır.