TOBB tarafından düzenlenen 13. TKG  programına Kırgızistan'dan katılan ALMAZ MAKESHOV (sağdan 2.) ve 14. TKG programı katılımcısı AIGUL SAIRAKUNOVA (sağdan 3.) T.C. Bişkek Ticaret Müşavirliği'nde uzun yıllar  birlikte görev yaparak, Türkiye ile Kırgızistan arasında yeni ticari köprüler kurulmasına katkı verdiler.

Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi mezunu olan AIGUL SAIRAKUNOVA  öğrenci olduğu yıllarda bir ay süreyle TOBB'da staj yapmıştı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Afyonkarahisar, Denizli ve İstanbul'da düzenlenen 14. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Kırgıızistan temsilcisi olarak  katılan AIGUL SAIRAKUNOVA başkent Bişkek'te yaşamakta ve T. C. Ticaret Müşavirliği kadrosunda yerel uzman olarak görev yapmaktadır.

13. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Kırgızistan temsilcisi olarak katılan ALMAZ  MAKESHOV  Konya Meram Anadolu Lisesi ve Eskişehir'deki  Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunudur. Bişkek Ticaret Müşavirliğinde uzaun yıllar yerel uzman olarak görev yapmıştır.

AIGUL SAIRAKUNOVA  ve ALMAZ  MAKKESHOV'un birlikte görev yaptıkları bir arkadaşlarının doğum günü kutlaması izlenimlerine ait farklı fotoğraflara bu linkten ulaşmak mümkündür.

TOBB tarafından düzenlenen 19. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kırgızistan'dan katılan girişimciler T.C. Bişkek Ticaret Müşavirliği tarafından  iftar yemeğine davet edilmişti. 

İftar yemeğinde biraraya gelen 13. TKG  programına katılan ALMAZ MAKESHOV (sol başta) 19. TKG üyesi   ELVİRA BOROMBAEVA  (soldan 2.), Bişkek Ticaret Müşaviri ÇAĞATAY ÖZDEN  (soldan 3.), 14. TKG üyesi AIGUL  SAIRAKUNOVA (soldan 4.)  19. TKG üyeleri NURLANBEK DAMİNOV   (sağdan 3.), ZHOODAR OMOSHOV (sağ başta),  ULUKMAN BAPAEV  (ön sırada, solda) ve TALANTBEK KEMELOV  (ön sırada, sağda) bu tür toplantıların yapılmasının ve iletişimin devamlılığının sağlanmasının önemi üzerinde görüş birliğine vardı.