Kırgızistan'daki  Egemendik Türkiye Mezunları  Derneği'nin kurucu üyeleri "Kırgız-Türk İş Kulubü"nü kurarak, yeni ufuklara yelken açtı.

T.C . Bişkek Büyükelçisi CENGİZ KAMİL FIRAT (kürsüde) Kırgız-Türk İş Kulübü tarafından  1 Ekim 2018 Pazar günü düzenlenen "Madencilik Sektöründe Yatırrm Fırsatları" başlıklı konferansın açılış konuşmasını yaparak,  İş Kulübünün kurulmasını Büyükelçilik olarak  desteklediklerini ve iki ülke arasında  daha güçlü  ticari köprüler oluşacağına inandığını vurguladı. 

Büyükelçiliğimiz himayesinde kurulan Türk-Kırgız İş Kulübü dördüncü toplantısında "madenler" konusu ele alındı. Türk ve Kırgız kamu ve özel sektör yetkililerinin sunumları ve soru-cevap bölümü ile toplantımız son derece verimli geçti. Toplantıda; Türk yatırımlarının artması ve korunması, ticaret hacminin 1 milyar ABD Dolarına çıkarılması için çalışmalara devam edileceği vurgulandı..

T.C.Bişkek Büyükelçiliği'nin facebook sayfasında yayınlanan toplantının video görüntüsüne bu linkten ulaşmak mümkündür.

Egemendik Türkiye Mezunları Derneği Başkanı ve 15. TKG programı katılımcısı ERKİNBEK DJOROEV (sağdan 2.) toplantıda yaptığı konuşmada; T.C. Bişkek Büyükelçisi CENGİZ KAMİL FIRAT'a sağ başta) destekleri nedeniyle teşekkür etti. 

TOBB tarafından Ankara,  Gaziantep, Malatya ve İstanbul'da düzenlenen 15. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na başkent Bişkek'ten katılan ERKİNBEK DJOROEV inşaat sektöründe faaliyet gösteren, spor salonları, halı saha, tenis kortları vb spor tesisleri inşaatları yapan, spor malzemeleri ve ekipmanları toptan ticareti ile uğraşan, uluslar arası sigorta şirketlerine ülke genelinde hizmet sunan şirketler grubu sahibidir. Egemendik-Türkiye Mezunları Derneği Başkanıdır. ODTÜ İnşaat Mühendisliği Fakültesi mezunudur.

16. TKG programı katılımcısı MİRBEK OKENOV (ayakta, sağda) toplantının düzeni ve akışın sağlanması için sunuculuk görevini üstlendi ve başarıyla yerine getirdi.

TOBB tarafından Ankara, Manisa, İzmir ve İstanbul'da düzenlenlenen 16. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na katılan MİRBEK OKENOV, Egemendik Derneği Genel Koordinatörü olarak görev yapmaktadır.  Ankara'da bulunan  Ortadoğu Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği Fakültesinden mezundur.

Egemendik Derneği'nin facebook sayfasında yayınlanan Kırgız-Türk İş Kulubü'nün  toplantısına ait farklı fotoğraflara bu inkten ulaşılmaktadır: