9. TKG programına Afganistan'dan katılan KHAN  MURAD HAMİDİ (sol başta) Ankara'da Atılım  Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde Yüksek Lisans eğitimini tamamlayarak mezun oldu.  

9. TKG programı  üyesi KHAN MURAD HAMİDİ (solda) SAM-Stratejik Araştırmalar Merkezi  ve ODTÜ (Ortadoğu Teknik Üniversitesi Bölge Çalışmaları Programı işbirliğinde 21 Aralık 2017 tarihinde düzenlenen "Türkiye ile Türk Soylu ve Akraba Ülkeler Arasındaki Diplomatik İlişkilerin Tesisinin  25. Yıldönümü” konulu uluslararası bir çalıştaya okul arkadaşları ile birllikte katıldı. 

ODTÜ’de gerçekleştirilen çalıştayın ayrıntılarına ulaşmak için SAM'in web sayfasında yayınlanan habere ait olan bu linkin tıklanması gerekmektedir.

ODTÜ Uluslararası İlşkiler Bölüm Başkanı Prof.  Dr. HÜSEYİN BAĞCI'nın da aralarında bulunduğu akademisyenlerin sunumlarını dinleyen MURAD HAMİDİ bölgeyi yakından tanıdığı  ve sorunları bildiği için seminerde anlatılanları ilgiyle izledi.    


TOBB  tarafından  12-27 Ekim 2008 tarihleri arasında Ankara, Eskişehir, Bilecik, Sakarya ve İstanbul illerinde  düzenlenen 9. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı KHAN MURAD HAMIDI, inşaat sektöründe faaliyet gösteren şirket sahibi. Şirket her türlü bina inşaatı, askeri binalar, prefabrik  konutlar yanı sıra; asfalt ve stabilize yol yapımı, köprü ve diğer altyapı işleri ile bu işlerin projelendirme faaliyetleri ile ilgilenmektedir. Ayrıca Afganistan'da kurulan ilk film yapım şirketini ortağıdır. İlk uzun metrajlı filmleri ödül almıştır.

9. TKG programı üyesi MURAD HAMİDİ'nin ODTÜ'de katıldığı çalıştay izlenimlerine ait  fotoğraflara arkadaşımızın facebook sayfasının bu linkinden ulaşmak mümkündür.   

Afganistan'da 20 Ekim 2018 tarihinde yapılan genel seçimlerde milletvekili adayı olan 9. TKG programı katılımcısı  KHAN MURAD HAMİDİ'nin (soldan 4.) seçim çalışmaları TKG web sayfamızda haber olarak yayınlanmıştı. Anılan habere ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.