19. TKG programına İran'dan katılan HAMİD HOSSEINPOUR SARMADİ (sağda) Tebriz'de bulunan metal tozu üretim fabrikalarından birini Türkiye'ye taşımaya karar vererek, Ankara'da bulunan Başkent Organize Sanayi Bölgesi'nde fabrika binası kiraladı.

19. TKG programı katılımcısı HAMİD SARMADİ (ortada) bir süredir İran'da devam  etmekte olduğu metal tozu üretiminin bir bölümünü Türkiye'ye taşıyarak, yeni pazarlara açılma hedefi doğrultusunda çalışmalar ve araştımalar yapmaktaydı. 

Bu amaçla 23 Temmuz 2018 Pazartesi günü  Ankara'yı ve TOBB'u ziyaret ederek, izlemesi gereken yol haritası konusunda bazı bilgiler almıştı. Bu kapsamda  OSTİM  Organize Sanayi Bölgesi Müdürü ADEM ARICI  ile görüşerek, OSB'ler  hakkında bilgi almış ve OSTİM İdare'nin yatırırmcılara sağladığı olanakları öğrenmişti. Ayrıca Türkiye Yatırırm Destek ve Tanıtım Ajansı (Invest In Turkey) yöneticilerini ziyaret ederek,  yabancı yatırımcıya sağlanan olanaklar hakkında bilgi almıştı.

19. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı HAMİD HOSSEİNPOUR SARMADİ'nin Türkiye'de yatrırım yapma konusundaki hazırlık çalışmaları TKG web sayfamızda haber olarak yayınlanmıştı. Söz konusu habere ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Polatlı, Gebze, Kocaeli ve İstanbul'da düzenlenen 19. TKG Programına İran'dan katılan HAMİD HOSSEİNPOUR SARMADİ (sağdan 2.) metal ve toz metalurjisi sektöründe faaliyet gösteren,  otomobil ve traktör parçaları için bakır tozu, kalay tozu, bronz tozu vb ürünler ev aletleri parçaları, presler ve sinter fırınları gibi metalürji makineleri üreten, inovasyon ve mühendislik alanlarında danışmanlık hizmeti veren şirkette üretim müdürüdür. Metalurji ve Makine Üreticileri Derneği ve İnovasyon Derneği üyesidir.

19. TKG üyesi HAMİD SARMADİ (sağ başta)  Başkent OSB'de fabrika binası kira sözleşmesinin imzalanmaasını birlikte iş yaptığı işadamları ile birlikte kutladı.  

19. TKG programı katılımcısı HAMİD HOSSEİNPOUIR SARMADİ arkadaşımızı bu yeni girişimi nedeniyle kutluyor, başarılar ve bereketli kazançlar diliyoruz.