20. TKG programına Yunanistan'ın Batı Trakya bölgesinden katılan CHOUSEIN CHAFOUZ (HÜSEYİN HAFIZ) AMET (sağ başta) Trakya Kalkınma Ajansı tarafından 21 Kasım 2018 Çarşamba günü Tekirdağ Ramada Otel'de  düzenlenen 5. Uluslararası Trakya ve Balkan İş Forumu'nda yeni bağlantılar kurdu. 

TOBB tarafından düzenlenen 20. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na  Batı Trakya'nın  Gümülciine kentinden katılan CHOUSEIN CHAFOUZ (HÜSEYİN HAFIZ) AMET inşaat ve elektro mekanik sektöründe faaliyet gösteren,  yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretimi yapan şirket sahibidir. Ayrıca zeytin yağı üretimi ve taze sebze ve meyve paketleme sektöründe faaliyet göstermektedir. İşadamları Derneği ve Yüksek Tahsilliler Derneği üyesidir.

Trakya Kalkınma Ajansı’nın organizasyonuyla gerçekleştirilen “Uluslararası Trakya ve Balkan İş Forumu” Tekirdağ’da yapıldı. Etkinliğe Türkiye, Yunanistan, Bulgaristan, Makedonya, Romanya, Sırbistan ve Karadağ’dan iş adamları katıldı.

Program kapsamında gıda, tarım, ambalaj, hayvancılık, tarım makineleri, inşaat, turizm ve sağlık turizmi,  orman ürünleri, lojistik, makine yan sanayi gibi sektörlerden toplantıya katılan işadamları, Türkiyeli meslektaşlarıyla ikili görüşmeler yapıp işbirliği olanaklarını ele aldı. 

Bölgeler arası ticaret hacminin geliştirilmesi ve ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi amacıyla forum kapsamında ikili iş görüşmeleri (B2B) düzenlenmiştir.. İkili görüşmelerde gıda, tarım, ambalaj, hayvancılık, tarım makineleri, inşaat, turizm ve sağlık turizmi, orman ürünleri, lojistik, makine yan sanayi sektörlerinde yatırım ve iş birliği fırsatları değerlendirilmiştir.

Trakya Kalkınma Ajansı web sayfasında yayınlanan iş forumu haberine ve farklı fotoğraflara bu linkten ulaşmak mümkündür. 

2. TKG programına Yunanistan'ın Gümülcine kentinden katılan İBRAHİM HALİL HASAN (3. sırada, soldan 3.) açılış konuşmalarını dikkatle izledi. 

13. TKG programına Sancak'tan katılan RESAD COSOVİÇ  (3. sırada sağ başınta) ile aynı sırayı paylaşmalarına rağmen tanışamadılar. 

TOBB tarafından Ankara, Nevşehir ve Kayseri'de düzenlenen 2. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na  Gümülcine'den katılan  İBRAHİM HALİL HASAN dayanıklı  tüketim malları, beyaz eşya, uydu sistemleri ve elektrikli ev aletleri ticareti ile uğraşmaktadır. Gümülcine tarihi çarşıda bulunan  Neo Electirc adlı mağazanın sahibi ve yöneticisidir.

Tekirdağ Valiliği web sayfasında yayınlanan haberin ayrıntılarına ve farklı fotoğraflara ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

Hürriyet Gazetesinde yayınlanan fotoğraflı habere bu linkten ulaşılmaktadır.

Haber Türk Gazetesinde yayınlanan fotoğraflı iş  forumu haberine ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.   

Milliyet Gazetesinde yayınlanan fotoğraflı habere ulaşmak için lütfen tıklayınız.

5. Trakya- ve Balkan İş Forumu'na TOBB'a bağlı oda ve borsa yöneticileri de katılarak, destekl verdi. Tekirdağ TSO Başkanı Cengiz Günay (soldan 7.) , Edirne TSO Başkanı Recep Zıpkınkurt (sağdan 2.) Tekirdağ Ticaret Borsası Başkanı Osman Sarı, Çerkezköy TSO Başkanı Süleyman Kozuva konuk girişimcilerle yakından ilgilendi.

Uluslarası Trakya ve Balkan İş Forumu'na katılan iş adamları yaptıkları açıklamalarda bu tür organizasyonların sıklığının hem bölgesel işadamlarının kaynaşmasına hem de bölge ekonomisinin kalkınmasına olanak sağlayacağının altını çizerek daha sık bir araya gelme dileklerini ilettiler.

5. Trakya ve Balkan İş Forumu plaket takdimi ve işadamları tarafından gerçekleştirilen ikili görüşmeler ile son buldu.