13. TKG programı katılımcısı Avukat  EMRE HIZLI (soldan 3.)  Avrupa Metropol Bölgesi Nürnberg Türk-Alman İşadamları Derneği (TİAD), önceki dönem başkanı olarak işadamlarının önünü açmak, Almanya ekonomisine entegrasyonu sağlamak için düzenlenen faaliyetlere katılmakta, katkı ve destek vermektedir.

TOBB tarafından Ankara, Kayseri, Nevşehir ve  İstanbul illerinde düzenlenen 13. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Almanya temsilcisi olarak katılan  EMRE HIZLI Hukuk Danışmanlığı şirketi sahibidir ve avukat olarak görev yapmaktadır.  

Avrupa Metropol Bölgesi Nürnberg Türk-Alman İşadamları Derneği (TİAD), kuruluşunun 25’inci yılını, 6 Aralık 2017 tarihinde verdiği bir resepsiyonla kutladı. Resepsiyon Türk Alman buluşmasına sahne oldu, dostluklar tazelendi.

Kısa adı TİAD olan Avrupa Metropol Bölgesi Nürnberg Türk-Alman İşadamları Derneği, kuruluşunun 25.yılını lokal binasında verdiği bir resepsiyonla kutladı.

Resepsiyona  Nürnberg Başkonsolosu Yavuz Kül, Orta Frankonya Hükümet Başkanı Dr. Thomas Bauer, Nürnberg Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dirk Von Vopelius , Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Cristian Vogel, Prof. Dr. Elmar Forster, Prof. Dr. Klaus Wübbenhort, Bavyera Milletvekili Arif Taşdelen, Nürnberg Belediyesi Meclis Üyesi Aynur Kır, Türk Sivil Kuruluş Başkanları, SPD, CSU ve FDP parti mensupları olmak üzere 150’yi aşkın Türk ve Alman özel davetli katıldı.

Bayern Aktüel haber sitesinde yayınlanan fotoğrafalı habere ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

Hürriyet Gazetesinde yayınlanan haberin ayrıntılarına ve farklı fotoğraflara bu linkten  ulaşılmaktadır.

12. TKG programına Almanya'dan katılan SÜREYYA İNAL (soldan 2.) TDU Türk Alman İşverenler Birliği  tarafından düzenlenen 'Ekonominin büyüme motoru ve toplumsal refahın kaynağı olarak etnik ekonomi“ başlığı altında düzenlenen toplantıda etnik ekonomi  konusundaki görüşlerini paylaştı.

Alman Sosyal Demokrat Partisi Berlin SPD "Uyum ve Çeşitlilik Çalışma Gurubu“ tarafından "Ekonominin büyüme motoru ve toplumsal refahın kaynağı olarak etnik ekonomi“ başlığı altında düzenlenen toplantı ve podyum tartışmasında, Almanya’daki etnik ekonominin durumu masaya yatırıldı. Toplantıya Berlin Maliye Senatörü Dr. Ulrich Nußbaum ve SPD Federal Milletvekili Cansel Kızıltepe konuşmacı olarak katıldılar.

Ha-ber-com Berlin sitesinde yayınlanan haberin ayrıntılarına ve farklı fotoğraflara bu linkten ulaşmak mümkündür. 

14. TKG programı heyet başkanı REMZİ KAPLAN  Almanya'da yaşayan Türk girişimcilerin ekonomik gelişmeler ve mevzuatlardaki değişiklikler  ve yeni fırsatlar konularında bilgilenmelerine  katkı sağlamak amacıyla çalıştaylar düzenlemektedir.

12. TKG programuı katılımcısı  SÜREYYA İNAL (sağdan 2.) çalıştaylarda sunum yaparak, Türk girişimcilerin karşılaştıkları sorunlara çözüm önerileri geliştirmektedir. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 8-19 Mayıs 2011 tarihleri arasında Ankara, Karaman, Konya ve İstanbul illerinde düzenlenen 12. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Almanya'dan katılan SÜREYYA İNAL mali müşavirlik ve hukuk danışmanlığı yapan şirket sahibidir. MÜSİAD, DEİK  ve TD-IHK  üyesidir.

TOBB tarafından Ankara, Afyonkarahisar, Denizli ve İstanbul'da düzenlenen 14. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı heyet başkanlığı görevini üstlenen REMZİ KAPLAN Almanya'nın başkenti Berlin'de uzun yıllardır et sektöründe faaliyet göstermektedir. Döner üretim tesislerinin yanısıra KAPLAN adıyla et restoranı ve döner büfeleri de işletmektedir. Berlin ve Hamburg'daki döner işleme tesislerinden  Avrupa ülkelerindeki döner büfelerine ve Türk lokantalarına pişirilmeye hazır et ve tavuk döner göndermektedir. Türk-Alman İşverenler Birliği TDU kurucusu ve başkanıdır. 2018 yılında  Zaddy's by Kaplan markasını geliştirerek, Berlin'de döner büfeleri zincirikurmuştur.

13. TKG programı üyesi OSMAN SİRKECİ (soldan 2.)  Avrupa Parlementosu üyesine Türk girişimcilerin desteklenmesi konusunda öneriler sundu. 

TİDAF, AP üyesi Jürgen Klute'yi ziyaret etti Türk İş adamları Dernekleri Avrupa Federasyonu (TİDAF) Genel Başkanı Ahmet Serdar Yenice ve Yönetim Kurulu Üyeleri Osman Sirkeci ve Sezai Karakuş Avrupa Parlamentosu Üyesi Jürgen Klute'yi ziyaret etti.

TİDAF heyeti KOBİ Uzmanı Osman Sirkeci ve İletişimci Demet Karaca Arık’ın hazırladığı 13 maddelik talep listesini Avrupa Parlamentosu Üyesi Jürgen Klute’ye sundu. TİDAF Genel Başkanı Yenice talep listesinde; "Almanya’daki Türk kökenli küçük girişimcilere bürokratik işlemlerde kolaylık sağlanması, ücretsiz danışma servisi, vergi indirimi" gibi taleplerinin olduğunu bildirdi. Talep listesini ilgili kurumlara bildireceğini söyleyen Klute "ortak bir çalışma için hazırım. Almanya’daki küçük girişimcilerin taleplerinin Avrupa Parlamentosu’nda tartışılması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Almanya’da 90 bini aşkın Türk kökenli mikro ve küçük girişimcinin bulunmaktadır. Türk kökenli girişimciler yabancılar arasında ilk sırada yer alıyor. Bu girişimcilerin taleplerini hem Türkiye’de hem de Almanya’da ilgili kurumlara iletilmeye çalıılmakttasdır. Almanya’da Kurzarbeitergeld gibi devlet yardımlarından sadece büyük girişimciler yararlanmakta, küçük girişimciler ise kendi çabaları ile akrabalarından aldıkları yardımlarla ayakta durmaya çalışmaktrtradır.  Küçük girişimcilerin ekonominin lokomotifi olduğunu belirten  Osman  Sirkeci dönercisinden tüccarına tüm Türk kökenli girişimciler Alman ekonomisi için büyük önem taşıdığını, küçük girişimcilerin ayakta kalabilmesi için öncelikle Almanya ve Avrupa’da gerekli kolaylıkların sağlanması gerektiğini vurguladı.

Ha-ber-com Berlin sitesinde yayınlanan fotoğraflı habere bu linkten ulaşılmaktadır.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  tarafından Ankara, Kayseri ve İstanbul'da düzenlenen 13. TKG programı katılımcısı OSMAN SİRKECİ, programdan sonra doktora çalışmasını tamamlayınca Türkiye'deki üniversitelerde öğretim elemenı olarak  görev almıştır. Hakkari, Trabzon  ve Giresun'daki üniversitelerde çalışırken özellikle girişimciik  ve yenilikçilik konularına odaklanmıştır.   Ayrıca  konuk öğretim üyesi olarak 2017 yılında görev yaptığı Malta Üniversitesi ile Giresun Üniveristesi arasında kurulan  işbirliği kapsamında "Sokak Satıcıları "(Mikron Girişimcilik)  konusunda  geliştirilen projede sorumluluk üstlenerek, "Sokak Ekonomisi Konferansı'nı hazırlamıştır.