Kazakistan'dan 19. TKG programı üyeleri DINMUKHAMMED ZİYATBEKOV (solda) ve  YERBOL JABOLDİNOV (sağda)  21-24 Kasım 2018 tarihlerimne İstanbul'Wda dzüenlenen 17. MÜSİAD Expo Fuarı'na davet edilen Kazak işadamları heyetinde yer aldı.

19. TKG programına Kazakistan'dan katılan DINMUKHAMMED ZİYATBEKOV  davetli olduğu 17. MÜSİAD Expo Fuarı kapsamında yararlı iş görüşmeleri yaptı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından CNR Expo'da bu yıl 17'ncisi gerçekleştirilen 17. MÜSİAD EXPO, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımıyla başladı.

21-24 Kasım 2018 tarihleri arasında düzenlenen 17. MÜSİAD EXPO  Fuarının açılışında konuşan MÜSİAD Genel Başkanı; bu yıl 17’ncisini düzenledikleri MÜSİAD EXPO’nun, dünyanın en geniş katılımlı fuarlarından biri olduğunu söyledi. Bu yılki MÜSİAD EXPO’ya katılımın, geçen yıllara oranla 6 kat artış gösterdiğini, yabancı yatırım cıların Almanya, Fransa, Hollanda gibi AB ülkeleri olduğu kadar, Çin, Malezya, Hindistan, Pakistan gibi Asya ülkeleri ile, Birleşik Arap Emirlikleri ve Nijerya, Kenya, Sudan gibi Afrika’nın bulunduğu 100 kadar farklı ülkeden katılımcıların olmasının çeşitliliğin arttığını belirtti.

Fuar Aktüel haber sitesinde yayınlanan 17. MÜSİAD Expo hakkındaki haberin ayrıntılarına  bu linkten ulaşmak mümkündür.

19. TKG programına Kazakistan'dan katılan YERBOL JABOLDİN OV (sağda) 17. MÜSİAD Expo Fuarı kapsamında 21 Kasım 2018 Çarşamba akşamı düzenlenen "Hoşgeldiniz Yemeği"ne  Kazakistan  heyeti üyeleri ile birllkte katıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Polatlı, Kocaeli, Gbze ve İstanbul'da  düzenlenen 19. TKG programına  Kazakistan'ınAlmaty kentinden katılan YERBOL JABOLDİNOV lojistik, taşımacılık, kurye hizmetleri, devletin satın alma ihaleleri, hastane malzemeleri, catering  (hazır yemek) hizmeti, genel ihracat ve ithalat konularında faaliyet gösteren şirket sahibidir. KAZKA ve ABA Dernekleri üyesidir. 

19. TKG üyesi YERBOL JABOLDİNOV'un fuar izlenimlerine ait farklı fotoğraflara bu llinkten ulaşılmaktadır.

MÜSİAD, 1990 yılından bu yana ülkemizin kalkınmasına yönelik birçok faaliyetler gerçekleştirmektedir. Bu doğrultuda, 1993 yılında başladığı ve iki yılda bir düzenlediği MÜSİAD Fuarını 16 kez, 1996 yılında başladığı ve her yıl düzenlediği IBF-Uluslararası İş Forumu’nu ise 20 kez organize etmiştir. Gerçekleştirilen bu kapsamlı faaliyetler neticesinde, Türk işadamlarının yurtdışına açılmasını teşvik ederek, ihracatımızın artırılması, ihraç ürünlerimizin çeşitlendirilmesi gibi alanlarda kendilerini geliştirmelerine imkân sağlamıştır.

TRT Haber  sitesinde yayınlana Fuar haberine bu linkten ulaşmak mümkündür.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Polatlı, Kocaeli, Gebze ve İstanbul'da düzenlenen 19. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı DİNMUKHAMMED ZİYATBEKOV  (sağda) inşaat sektöründe faaliyet gösteren, proje danışmanlığı hizmeti sağlayan ve inşaat malzemesi ticareti yapan, ayrıca turizm sektöründe faaliyet gösteren şirket sahibidir. Özellikle iş turizmine ağırlık vermektedir. Güney Kazakistan’da gelişmiş olan tarım sanayi sektörüne  yurt dışından teknoloji transferi ve finansal yatırım gelmesi için projeler gerçekleştirmektedir. Ek olarak, Kazakistan’da iş yapmak isteyen yabancı uyruklulara hukuki destek sağlayan firmada yöneticilik yapmaktadır.

17. MÜSİAD Uluslararası Fuarı (MÜSİAD EXPO) kapsamında bu yıl, High Tech Port, 22.International Business Forum (IBF) ve 6. Uluslararası Genç İş Adamları Kongresi (UGİK) programları da eş zamanlı olarak düzenlendi. Fuar kapsamında düzenlenen High Tech Port’ta ise savunma ve havacılık sektörlerinin öncü isimleri ileri teknolojiyle üretilen ürünlerini sergilediler. Fuarda bu yıl ilk kez, yeni geliştirilen “İnsansız Deniz Aracı” (İDA) da görücüye çıktı.

Fuarın son günü ise Genç MÜSİAD tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Genç İş Adamları Kongresi (UGİK), düzenlenecek. “İşin Başında Gençler Var” sloganıyla EXPO kapsamında gerçekleştirilecek organizasyonda, “Gençlik, Girişimcilik ve Bilgi Ekonomisi” ana teması altında, “Dijital Para, İnovasyon ve Kurumsallaşma” ve “Dönüşen Dünyada Geleceğin Meslekleri” gibi konular ele alındı.

MÜSİAD web sayfasında yayınlanan açılış haberine bu linkten ulaşalmaktadır.

17. MÜSİAD EXPO Fuarı'nın facebook sayfasında yayınlanan fuarla ilgili  farklı fotoğraflara bu linkten ulaşmak mümkündür.