14. TKG programı heyet başkanı ve Türk -Alman İşverenler Birliği -TDU Yönetim Kurulu Başkanı REMZİ KAPLAN (sağdan 4.) 20 Haziran 2018 Çarşamba günü basına verdiği kahvaltıda yeni seçilen yönetim kurulu üyelerini tanıttı. 

Berlin Kurfürstendamm üzerindeki Tuğra Restoran’da düzenlenen kahvaltıda TDU Başkanı REMZİ KAPLAN  yaptığı açıklamada;  "bu yıl içinde Federal Almanya Cumhurbaşkanı  Frank-Walter Steinmeier TDU`yu ziyaret ederek, çalışmalarımız hakkında bilgi alacak“ dedi.

Genel Kurulu’nu gerçekleştirerek yeni yönetim kurulunu seçen ve Almanya’nın geneline açılmak için tüzük değişikliği yaparak adını Türk-Alman İşverenler Birliği olarak değiştiren TDU yöneticileri basın mensuplarının sorularını cevapladılar.

Berlin ha-ber-com sitesinde yayınlanan haberin ayrıntılarına ve farklı fotoğraflara ulaşmak için bu linkin tıklanması önerilmektedir.

TDU Türk Alman İşverenler Birliği Başkanı olarak sık sık çalıştaylar ve toplantılar düzenlemekte ve üyelerin  etkin katılımı ile yararlı projeler geliştirmektedir.

Berlin-Brandenburg Türk Alman İşverenler Birliği (TDU) başkanı REMZİ KAPLAN (sol başta),  3 Mart 2018 Cumartesi günü, her üç ayda bir üyeleriyle birlikte düzenlediği  çalıştaylardan bir yenisini daha gerçekleştirdi.

Oturumun ana konusu "emlak piyasası, menkul alım satımı, faiz ve bankacılık konularının yanı sıra kira artışları" idi. Toplantıya, TDU  yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Berlin Eyaleti Yeşiller Partisi Milletvekili Dr. Turgut Altuğ ve CHP Berlin Birliği Başkanı Kenan Kolat da katıldı.

Berlin Ha-ber-com sitesinde yayınlanan haberin ayrıntılarına ve farklı fotoğraflara bu linki tıklayarak ulaşmak mümkündür.

TOBB tarafından Ankara, Afyonkarahisar, Denizli ve İstanbul'da düzenlenen 14. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı heyet başkanlığı görevini üstlenen REMZİ KAPLAN  (ayakta) Almanya'nın başkenti Berlin'de uzun yıllardır et sektöründe faaliyet göstermektedir. Döner üretim tesislerinin yanısıra KAPLAN adıyla et restoranı ve döner büfeleri de işletmektedir. Berlin ve Hamburg'daki döner işleme tesislerinden  Avrupa ülkelerindeki döner büfelerine ve Türk lokantalarına pişirilmeye hazır et ve tavuk döner göndermektedir. Türk-Alman İşverenler Birliği TDU kurucusu ve başkanıdır.

REMZİ KAPLAN (sağdan 4.) TDU'ya genç girişimcilerin katılmasını özendirmek için bilgilendirme toplantıları düzenleyerek, TDU faaliyetleri hakkında bilgi vermekte ve genç işverenlerin sivil toplum örgütlenmeine ilgisini artırmaya gayret etmektedir. Türk Alman İşadamları Derneği (TDU) belli aralıklarla düzenlediği akşam yemeğini bu kez ADANUS restoranda geçekleştirdi.

Dernek Başkanı Remzi Kaplan, bu defa sohbet konusu olarak “derneğin gençlerle olan ilişkisi” olarak belirlediklerini kaydetti. TDU’nun yaş ortalamasının yüksek olduğunu belirten Kaplan, genç işadamlarıyla daha yakından ilişki kurmak istediklerini söyledi. Kaplan, bu yakın ilişki için TDU’nun çok iyi bir fırsat olduğunu sözlerine ekledi. TDU üyeleri yemeğe katılan gençlerle beraber akşam boyunca sohbet ederek fikir paylaşımında bulundu. 

Gençerle bululşma akşamına  ait  Berlin ha-ber-com sitesinde yayınlanan fotoğraflı habere ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.

REMZİ KAPLAN'ın  başkanlığını yürüttüğü TDU tarafından her üç ayda bir düzenledikleri  çalıştaylarda üyelerin tanışmalarını ve birlikte iş yapmalarını hedeflemektedir. Bu kapsamda TDU'nun yeni üyelerin tanıtımı için 8 Nisan 2017 Cumartesi akşamı bir toplantı düzenledi.

Berlin Brandenburg Türk- Alman İşadamları Birliği TDU'nun düzenlediği tanışma gecesinde Avrupa'nın dünya markaları arasında bulunan üye temsilcilerini bir araya getirdi.

Berlin ha-ber-com sitesinde yayınlanan fotoğraflı haberin ayrıntılarına ulaşmak için bu linkin tıklanması gerekmektedir.

REMZİ KAPLAN''ın  (sağdan 5.) başarı öyküsü konusunda Sabah Gazetesinde Yavuz Donat tarafından kaleme alınan makaleye bu inkten ulaşılmaktadır.

EKO Vitrin  Dergiisisnin Nisan 2017 sayısında yayınlanan fotoğraflı  REMZİ KAPLAN söyleşisine ulaşmakiçin bu linkin tıklanması gerekmektedir.