Almanya Küçük ve Orta Ölçekli Ekonomi İşverenler Birliği BVMW  tarafından 14. TKG programı heyet başkanı REMZİ KAPLAN'a (ortada) Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen törenle "Ekonomi Senatörü" ünvanı verildi.

TDU-Berlin Brandenburg Türk Alman İşadamları Birliği ile Almanya Küçük ve Orta Ölçekli Ekonomi İşverenler Birliği BVMW  10 Ekim 2017 tarihinde görkemli bir gece düzenledi.

Berlin Tegeler Seeterassen oteli salonunda düzenlenen geceye Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, Berlin Başkonsolosu M. Mustafa Çelik ve eski Almanya Türkiye Büyükelçisi Wolf – Ruthart Born, yanı sıra çok sayıda Türk ve Alman işverenler geceye renk kattılar.

Almanya Orta Ölçekli Ekonomi İşverenler Birliği BVMW  tarafından KAPLAN Döner markasının başarısı nedeniyle 14. TKG heyet başkanı REMZİ KAPLAN (soldan 3.) Ekonomi Senatörü Sertifikası  ile ödüllendirildi.

BVMW Genel Müdürü yaptığı onuşmada; "Ekonomi Senatörünün sınırlı sayıda çok önemli, tecrübeli seçkin ve örnek kişilerden oluştuğunu" kaydetti. REMZİ KAPLAN  da  kendisini böyle bir kurula layık gördükleri için BVMW yöneticilerine teşekkür etti.   

Gazete Hamburg  sitesinde yayınlanan REMZİ KAPLAN'ın başarı öyküsüne bu linkten ulaşılmaktadır.

TDU Başkanı REMZİ KAPLAN  (sağdan 2.) törende yaptığı konuşmasında iki ülke arasındaki tarihi, kültürel, ekonomi, ve sosyal ilişkilerin bulunduğuna iret ederek, Almanya'da yaşayan 3 Milyon Türkiyeli'nin 88.000 işyeri açtığını, 500.000 kişi istihdam ettiğini ve 40 Mılyar Euro ciro yaptığının altını çizdi. İşverenler olarak, bir an önce ilişkilerin düzelmesni, normalleşmesini arzu ettiklerine vurgu yaparak, “Biz iki ülkeden de vazgeçemeyiz" şeklinde konuştu. 

Berlin ha-ber-com sitesinde yayınlanan sertifika töreni haberinin ayrıntılarına ve farklı fotoğraflara bu linkten ulaşmak mümkündür. 

TOBB tarafından Ankara, Afyonkarahisar, Denizli ve İstanbul'da düzenlenen 14. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı heyet başkanlığı görevini üstlenen REMZİ KAPLAN Almanya'nın başkenti Berlin'de uzun yıllardır et sektöründe faaliyet göstermektedir. Döner üretim tesislerinin yanısıra KAPLAN adıyla et restoranı ve döner büfeleri de işletmektedir. Berlin ve Hamburg'daki döner işleme tesislerinden  Avrupa ülkelerindeki döner büfelerine ve Türk lokantalarına pişirilmeye hazır et ve tavuk döner göndermektedir. Türk - Alman İşadamları Birliği TDU kurucusu ve başkanıdır. 

14. TKG programı heyet başkanı REMZİ KAPLAN arkadaşımızı kutluyor, başarılar ve bereketli kazançlar diliyoruz.