Türkiye-KKTC Ticaret Odası Forumu tanıtım Toplantısı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. RİFAT HİSARCIKLIOĞLU'nun ev sahipliğinde 16 Kasım 2018 Cuma günü Ticaret Bakanı RUHSAR PEKCAN'ın katılımıyla Ankara'da yapıldı.

TOBB ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası tarafından kurulan Türkiye – KKTC Ticaret Odası Forumu tanıtım toplantısı, TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleştirildi. Toplantının açılışında, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz, Türkiye-KKTC Ticaret Odası Forumu KKTC tarafı Başkanı Mustafa Genç ve Türkiye-KKTC Ticaret Odası Forumu Türk Tarafı Başkanı M. Cihat Lokmanoğlu birer konuşma yaptı.

TOBB Başkanı M Rifat Hisarcıklıoğlu toplantıda yaptığı konuşmada, "Türk iş dünyası olarak KKTC'de daha fazla yatırım yapmak ve daha fazla karşılıklı ticaret gerçekleştirmek istiyoruz" ifadesini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından çalışma yemeğine geçildi. TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cihat Lokmanoğlu ve TürkiyKKTC Ticaret Odası Forumu KKTC Tarafı Başkanı Mustafa Genç'in selamlama konuşmalarının ardından TEPAV Direktörü Prof. Dr. Güven Sak "Türkiye-KKTC İktisadi İlişkileri" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Ardından Forum'un 2019 Eylem Planı Önerisi görüşüldü.

 

TOBB web sayfasında yayınlanan tanıtım toplantısı haberinin ayrıntılarına ve farklı fotoğraflara bu linkten ulaşılmaktadır.

BRT haber kanalında yayınlanan fotoğraflı habere ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

Finans Haberler sitesinde yayınlanan toplantı haberine ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.

Gündem Kıbrıs gazetesinde yayınlanan fotoğraflı toplantı haberine bu llinkten ulaşılmaktadır.