9. TKG programına Türkmenistan'dan katılan DOVRAN  ABDYRASULOV (soldan 3.) Almanya'da düzenlenen "Toplam Kalite Yönetimi Yöneticileri Eğitim Programı"nın  ikinci aşamasını da başarıyla tamamlayarak sertifika aldı.

8. TKG üyesi DOVRAN ABDYRASULOV (2. sırada, sol başta) bir ay süreyle birlikte eğitim programına katıldığı dönem arkadaşları ile  kısa sürede yakınlık kurdu ve yeni dostluklar  geliştirdi.

DOVRAN ABDYRASULOV   ve dönem arkadaşları tamamladıkları bu eğitim programı ile kendi ülkelerinde Toplam Kalite Yönetimi süreçlerini kurma ve yönetme konusunda bilgi,  beceri ve deneyimlerini geliştirdiler.   

Avrupa Birliği desteği ile düzenlenen "Toplam Kalite Yönetimi Eğitim Programlarında Almanya akademik destek sağlamaktadır. 

TOBB tarafından Ankara, Konya, Karaman ve İstanbul'da düzenlenen 8. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na  Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'tan katılan DOVRAN  ABDYRASULOV (sağ başta), inşaat malzemeleri alım satımı ile ilgilenen şirket sahibidir. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 8. TKG üyesi DOVRAN ABDYRASULOV bir süre önce kağıt sanayiinde üretim tesisi kurarak, Türkmenistan için bir ilk örnek olarak, kapıt poşetler ve çimento torbaları üretmeye başlamıştır.