18. TKG programına Kosova'dan katılan NADİR SHANTİRİ (sağda) ağabeyi ile birlikte Almanya'da bulundukarı esnada 12 Kasım 2018 Pazartesi günü heyet başkanı SALİH TAŞDİREK'i Frankfurt'ta  ziyaret ederek, Prizren'de aile şirketine ait modern tesislerde ürettiği kuru et ve pastırmalardan hediye etti. 

18. Türkçe konuşan Girişimciler Programı'na Kosova'nın Prizren şehrinden katılan NADİR SHANTİRİ (soldan 3.)  gıda sektöründe faaliyet gösteren kırmız et ve kuru et üretimi yapan şirket sahibidir. Prizren İşadamları ve Esnafları Derneği üyesidir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa ve İstanbul'da düzenlenen 18. TKG heyet başkanı SALİH TAŞDİREK (soldan 3.) akıllı kilitler, master-anahtar sistemleri, kartlı giriş sistemleri, yangına dayanıklı kapılar, kapı kapatıcı hidrolikler, panik kilitler, kapı aksesuarları pazarlayan şirket sahibidir. 14 yıl çalıştığı 85 yıllık Alman şirketini 2004 yılında sahiplerinden satın alarak çalıştığı şirketin patronu olmuştur. Frankfurt’a 25 km. uzaklıktaki Hanau şehrinde   (IHK) Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısıdır.Almanya’da ilk kez bir Türk oda başkan yardımcılığı görevine seçilmiştir. Maintal Yabancılar Meclisi Başkanlığı görevini 15 yıldır sürdürmektedir.