19. TKG programı heyet başkanı ŞENER SABRİ (sol başta) 30 Ekim-5 Kasım 2018 tarihleri arasında Çin'in  Guangzhou şehrinde düzenlenen 124. İthalat ve İhracat Fuarı'nın ev tekstilini de içeren 3. grubuna oğlu YUSEYİN SABRİ (sağdan 2.) ile birlikte katıldı.

Çin İthal Ürünler Fuarı Uzakdoğu ve Çin’in en büyük fuarıdır. Dünyanın en büyük 3 ticaret fuarından biridir. 1957’den beri yılda iki kez (Nisan-Mayıs) ve Ekim-Kasım) tarihlerinde üç ayrı kategoride gerçekleşen fuar Çin’in en yeni ve en büyük fuar merkezi olan PAZHOU COMPLEX’te düzenlenmektedir.

124. ÇİN İTHAL İHRAÇ ÜRÜNLERİ FUARI (CANTON FUARI) 15 Ekim-04 Kasım 2018 tarihleri arasında 48 ticari delegasyonun katılımı ile 1,185,000 m² alanda 60,466 stand ve 150,000’in üzerinde ürün çeşidi ile düzenlenm,ştir. Nisan 2018’de düzenlenen 123. oturuma 25,049 firma katılımcı olarak, 214 ülkeden 203,346  işadamı, ülkemizden de yaklaşık 1640 işadamı ziyaretçi olarak iştirak etmiş ve yaklaşık 32 Milyar Dolar’lık iş hacmine ulaşılmıştır,  

Kanton Fuarı 61 yıllık bir geleneğe sahiptir. Kanton Fuarı’nda dünyada 200’den fazla ülke ve bölgeden 150.000’den fazla ürün, 1.2 milyon metrekare, 200.000 kişi bulunmaktadır. Kanton Fuarı Çin Halk Cumhuriyeti ve Çin Guangdong eyaletince destekleniyor. Nisan 2015’te fuar cirosu 31 milyar dolardı.

Dünyanın önde gelen satıcılarına, alıcılar ve satıcılar arasında daha güçlü ve daha yakın bir işbirliği oluşturmak amacıyla tasarlanan geliştirilmiş uluslar aras bir fuardır. Çin Halk Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı ile Guangdong Eyaleti Halk Hükümeti tarafından ortaklaşa düzenlenmekte ve Çin Dış Ticaret Merkezi tarafından organize edilmektedir. Uzakdoğu’nun en büyük, dünyanın da 3 büyük fuarlarından biridir.  Canton, hem en uzun süre gerçekleşen hem de en geniş ürün yelpazesini sunan fuardır. 

Çin'in dış ticaret alanındaki büyüme stratejilerini uygulaması için örnek teşkil eden CANTON Fuarı, aynı zamanda Çin işletmelerinin uluslararası pazarı keşfetmeleri için mükemmel bir platform oluşturuyor. Özel işletmeler, fabrikalar, bilimsel araştırma kurumları, tamamen yabancı sermayeli şirketler ve dış ticaret şirketleri dahil olmak üzere 24.000'den fazla işletmecinin katıldığı fuarda, Çin’in ithal ve ihraç ettiği tüm ürünler aynı anda sergilenmektedir.  Çin ithal ve ihraç Ürünleri Fuarı’nı ülkemizden yılda 2000’in üzerinde ihracat / ithalatçı iş adamı ziyaret etmekte ve mal almaktadır.
 
Fuar hakkkınd ayrıntılı bilgilere bu linkten ulaşmak mümkündür. 

Fuar hakkkında ayrıntılı bilgilere bu linkten ulaşılmaktadır.

Guangzhou (Kanton), Kanton Fuarı’nın yapıldığı şehirdir ve Çin’in güneyindeki Guangdong Eyaletinin başkentidir ve alt şehiridir. Şehrin metropol alanı yaklaşık 15 milyon nüfusa sahiptir. Eyaletteki en kalabalık şehir ve Çin’in beşinci en kalabalık şehridir.

Bulgaristan'dan 19. TKG programı heyet başkanıı ŞENER SABRİ (solda) iş deneyimlerini oğluna aktarabilmek için iş gezilerine oğlu ile birlikte katılmaktadır.  

ŞENER SABRİ'nin  2018 Nisan ayında ziyaret ettiği 123. Çin Kanton  İthalat İhracat Fuıarı haberi TKG web sayfamızda yayınlanmaktadır. Lütfen tıklayınız. 

TOBB tarafından Ankara, Polatlı, Kıcaeli, Gebze ve İstanbul'da  düzenlenen 19. TKG programında  heyet başkanlığı görevini üstlenmiş olan ŞENER SABRİ Bulgaristan'ın  Haskovo şehrinde yaşamaktadır. Ev tekstili, sanayi tekstili, otel ve restoranlar için tekstil ürünleri, tekstil dokuları üretimi, ithalatı ve ihracatı yapan Global Textile Group şirketinin sahibidir. Ayrıca antrepo sahibidir ve depoculuk, antrepoculuk hizmeti vermektedir. Uluslararası ticaret yaparak başta tekstil olmak üzere çok sayıda ürün gruplarıyla yurt içinde ve yurt dışında alım satım yapmaktadır.