9. TKG programına Arnavutluk'tan katılan ASTRİT KURTİ (sağda) Londra'da   ETOA (Avrupa Turizm Birliği  tarafından düzenlenen WTM Word Travel Market  fuarına ve  "Turizmin Geleceğini Şekillendirme" başlılı Turizm Endüstrisi Konferansı'na katıldı.

Intercontinental London The O2 Otelinde 5-7 Kasım tarihleri arasında düzenlenen  39WTM Londra Turizm Fuarı  dünya çapında binlerce turizm ve seyahat sektörü temsilcisini bir araya getirnektedir.

Turizm Endüstrisi Konferansı sonucund yayınlanan raporun ayrıntılarına bu linkten ulaşılmaktadır. 

Londra World Travel Market (WTM) Uluslararası Turizm Fuarı’na 180 ülkeden, 5 bin civarı katılımcı ve 80 bin kişinin üzerinde profesyonel ziyaretçi katıldı.

9. TKG programı katılımcısı ASTRİT KURTİ'nin WTW Turizm Fuarı 2018   izlenimlerine ilişkin farklı fotoğraflara arkadaşımızın facebook sayfasının bu linkiden ulaşmak mümkündür.

TOBB tarafından düzenlenen 9. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı üyesi ASTRİT KURTİ turizm sektöründe ulaşım, konaklama hizmetleri veren "İnTour" şirketinin sahibi ve üst düzey yönetcisidir. Ayrıca Harmonia Hotels Group'un üst düzey yöneticisidir.  Arnavutluk Ticaret Odası Üyesidir.

Türkiye fuara bu yıl “Home Of” konseptiyle katıldı. TÜRSAB standında ziyaretçiler, 3 boyutlu sanal gerçeklik gözlükleriyle, dünyadaki ilk tapınak olarak tarihin sıfır noktası kabul edilen ve bu yıl UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren Göbeklitepe ve Gaziantep’te geziye çıkarıldı. Fuarda Truva’nın UNESCO Kültür Mirası Listesi’ne girmesinin 20. yılı nedeniyle Troya tanıtımı yapıldı.

Dünyanın en önemli turizm fuarları arasında yer alan WTM Londra Turizm fuarı’nda Türkiye standı yoğun ilgi gördü. Çanakkale ve Troya temalı Türkiye tanıtım standı ziyaretçiler tarafından beğeniyle karşılandı.

Londra Turizm Fuarında Troya tanıtımı hakkında ayrıntılı bilgiye bu linkten  ulaşmak mümkündür.

Fuar ziyaretçileri, Çatalhöyük Sergisi ile milattan önce 9 bin yıl öncesinde tarihi bir gezi yapma imkanı buldu. 2019 turizm sezonu için ilk görüşmelerin yapıldığı fuarda, İngiltere pazarında faaliyet gösteren İncoming yapan seyahat acentaları ve tur operatörleri erken rezervasyon kapsamında B2B görüşmeler gerçekleştirdi.

Turizm Aktüel'de yayınlanan haberin ayrıntılarına bu linkten ulaşmak mümkündür.

180 ülkenin 5 bin stant ile yer aldığı fuarda, yaklaşık 3 milyar sterlin değerinde iş hacmi oluşacağı öngörülüyor. Fuara  3 günde 90 bin turizm profesyoneli katılarak, yeniikler hakkında bilgi aldı. 

TKG web sayfamızda yayınlanmakta olan 9. TKG üyesi ASTRİT KURTİ'nin 2017 yılında gerçekleşen World Travel Market  fuarı izlenimlerine ait habere bu linkten ulaşmak mümkündür.