TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu (solda),  06 Kasım 2018 Salı günü Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov (ortada) tarafından kabul edildi.​
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Hisarcıklıoğlu ile Berdimuhamedov, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine yönelik fikir alışverişinde bulundu.

Yapılan görüşmede, Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası ile TOBB arasında Türk-Türkmen Ticaret Odası Forumu’nun kurulması ve 2019 yılında Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Ticaret ve Sanayi Odası (EİT TSO) Genel Kurulu ve EİT Sergisi ile İş Forumunun Aşkabat’ta düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Atavatan Türkmenistan dergisinde yayınlanan ziyaret haberine ulaşmak için bu linkin tıklanmsı yeterli olacaktır.

TOBB web sayfasında yayınlanan ziyaret haberine bu linkten ulaşılmaktadır.

12 Şubat 2018 tarihinde gerçekleşmiş olan  önceki ziyaretin TOBB web sayfasında yayınlanan  haberine bu linkten ullaşmak mümkündür.

3 Mart 2015 tarihinde TOBB ETÜ Üniversitesi tarafından Türkmenistan Devlet Başkanı'na "Fahri Doktora" ünvanı verilmişti. TKG web sayfasında yayınlanan "doktora verilmesi töreni" haberine ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktıır.